Το θέμα της Παιδείας

Kύριε διευθυντά

Η περίπτωση του κ. Φίλη φανέρωσε ξεκάθαρα και αντιπροσωπευτικά τον πολιτικό Homo Syrizaius που προέκυψε στην Ελλάδα. Ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας χωρίς καμία προπαίδεια ή πείρα ή ενασχόληση θεωρητική ή, έστω, ενδιαφέρον για το σημαντικό αυτό κεφάλαιο της κοινωνίας και του έθνους.

Ως υπουργός, στην άγνοια και αδυναμία του ιδίου και του πολιτικού μηχανισμού του κόμματός του να εκφέρουν έστω και μια ιδέα που να δείχνει ότι το θέμα της παιδείας τους έχει απασχολήσει, προτείνει τις διαβουλεύσεις με την αντιπολίτευση. Πρόταση που αποσκοπεί στην εξεύρεση μιας εμβαλωματικής λύσης, στην οποία θα εμπλέξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αποδοχή ορισμένων παρατηρήσεών τους και με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει τα πυρά, θα μοιραστεί την ευθύνη της παιδείας μαζί τους και θα ξεχαστεί η ανικανότητα και ακαταλληλότητα του ως υπουργού. Και η αντιπολίτευση σύσσωμη θα πέσει στην παγίδα. Θα πέσει διότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν παρουσιάσει πρόγραμμα για την παιδεία. Και όταν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. κυβερνούσαν δεν τόλμησαν, για λόγους μικροκομματικούς, να επαναφέρουν ένα πρόγραμμα που οι ίδιοι και οι βουλευτές τους το ενέκριναν και αποδείχθηκε ότι ήταν το καλύτερο. Το πρόγραμμα της Διαμαντοπούλου.

Είναι συνεπώς ευκαιρία, μεγάλη ευκαιρία, τώρα που ο Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ πελαγοδρομούν με το θέμα της παιδείας και υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσει κάποιο σχέδιο παραλλαγής Μπαλτά, η αντιπολίτευση ενωμένη να συμφωνήσει να επιβάλει το δικό της πρόγραμμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα Διαμαντοπούλου. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί θα είναι προς τιμήν του και ένα καλό παράδειγμα συμφωνίας όλων των κομμάτων σε ένα εθνικό θέμα, όπως επιθυμεί όλος ο ελληνικός λαός. Αν αρνηθεί θα απομονωθεί και θα αποξενωθεί από το κοινό αίσθημα περισσότερο από κάθε άλλη φορά και αυτό, εξ αντιπαραβολής, θα τονίσει τη στάση της αντιπολίτευσης.

Μενελαος Μπατρινος – Ομ. καθηγητής Ενδοκρινολογίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή