Κλίμα έντασης στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Κλίμα έντασης στην δίκη της Χρυσής Αυγής

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντεγκλήσεις και λεκτικές επιθέσεις μεταξύ συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισσης επισκίασαν την σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναγκάζοντας πολλές φορές την Πρόεδρο, Μαρία Λεπενιώτου, να παρέμβει και να υπομνήσει πως το κλίμα έντασης δεν οφελεί τη διεξαγωγή μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής φώναξε "ντροπή σας!", σχολιάζοντας τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους οι υπερασπιστές κατηγορουμένων, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους.

Με την επανάληψη της διαδικασίας πήρε το λόγο η πρόεδρος του δικαστηρίου, η οποία απευθύνθηκε σε συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Πρόεδρος:  Αυτές οι διακοπές δεν εξυπηρετούν τίποτα, δεν οδηγούν πουθενά… Καθυστερούμε και χάνουμε τη ροή της δίκης. Κοιτάξτε να αποφευχθούν.

Νίκος Αντωνιάδης ( συνήγορος Μιχαλολιάκου): Μου είπαν στην διακοπή ότι αφορούσε εμένα το "ντροπή σας". Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα και  επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματα μου.

Πρόεδρος: Το θεωρείτε σοβαρό και σωστό να ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα, ενώ έχουμε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Δεν ωφελεί σε τίποτα…

Η  διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του μάρτυρα, αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρέθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Μετά το μεσημέρι οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι, όταν συνήγορος από τους υπερασπιστες του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό αν εκτός από το σύνθημα "Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή " ξέρει κάποιο άλλο, όπως το "ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – Μελιγαλας". Ο συνήγορος, αν και η ερώτησή του ήδη προκαλούσε αντιδράσεις, επέμενε στην ερώτηση ζητώντας από τον μάρτυρα να πει τι του έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το συγκεκριμένο σύνθημα. Ο μαρτυρας δεν απαντούσε, αλλά στο μεταξύ άλλοι συνήγοροι από την Υπεράσπιση φώναζαν "Την πηγάδα, την πηγάδα " (σ.σ. Η πηγάδα του Μελιγαλά) με αποτέλεσμα η πρόεδρος να διακόψει και πάλι τη διαδικασία.

Υπεράσπιση: Τι φοράνε οι αναρχικοί;

Μάρτυρας: Μαύρα ρούχα.

Υπεράσπιση: Άρα δεν φοράνε μόνο οι Χρυσαυγίτες μαύρα ρούχα … Για τα γεγονότα της βραδιάς εκείνης έχετε δώσει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές. Γιατί;

Μάρτυρας: Εγώ καταθέτω κάποια περιστατικά.

Υπεράσπιση: Τι φώναζε πριν το μαχαίρωμα ο Φύσσας; Τι σας είπε;

Μάρτυρας: Έλα εδώ, ρε!

Υπεράσπιση: Σε ποιον το φώναζε;

Μάρτυρας: Στον Ρουπακιά, φαντάζομαι ότι τον είχε ήδη μαχαιρώσει.

Η υπέρπασπιση έδειξε στον μάρτυρα χάρτη της περιοχής όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, με την πολιτική αγωγή να υπογραμμίζει ότι "από προχθές η λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη λέγεται  Παύλου Φύσσα".

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή