Αφαντοι 50 αλλοδαποί χούλιγκαν

Αφαντοι 50 αλλοδαποί χούλιγκαν

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η υπόθεση σύλληψης αλλοδαπών χούλιγκαν που συνεπλάκησαν στην Αθήνα, με αφορμή την αναμέτρηση Ολυμπιακού – Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την 4η αγωνιστική του Champions League. Από τους 50 και πλέον Σέρβους και Κροάτες που συνελήφθησαν το διήμερο 4-5 Νοεμβρίου για βιαιοπραγίες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, κανείς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, καθώς οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές δεν προέβλεψαν να διατάξουν την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Οι 35 Κροάτες και Σέρβοι χούλιγκαν που είχαν συλληφθεί ανήμερα του αγώνα σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και σε ξενοδοχεία της Αθήνας ήταν προγραμματισμένο να δικαστούν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Κανείς, ωστόσο, από τους κατηγορουμένους δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, καθώς όλοι είχαν επιστρέψει στη χώρα τους. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε χθες, ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η δίκη των πέντε συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την αναχώρηση των Κροατών χούλιγκαν, την επομένη του αγώνα, στην περίμετρο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας εξέφραζαν χθες ενόχληση και απορία για την εξέλιξη της υπόθεσης και διευκρίνιζαν ότι στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. επιβάλλεται στους παραβάτες διοικητικό πρόστιμο, το οποίο οφείλουν να πληρώσουν, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. «Εάν, για παράδειγμα, Ελληνες οπαδοί του Ολυμπιακού υποπέσουν σε κάποια παράβαση στην επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας τους με την Μπάγερν, δεν θα τους επιτραπεί να φύγουν από το Μόναχο εάν δεν πληρώσουν το πρόστιμο που θα τους επιβληθεί».

Στο μεταξύ, άγνωστες λεπτομέρειες για όσα εκτυλίχθηκαν κατά την αιματηρή συμπλοκή Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» περιλαμβάνει η δικογραφία της Ασφάλειας για την υπόθεση. Προκύπτει ενδεικτικά ότι τους Σέρβους χούλιγκαν μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους στο αεροδρόμιο δύο Ελληνες (οπαδοί του Ολυμπιακού) που έχουν και οι δύο απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, 41 ετών, έχει συλληφθεί και έχει κατηγορηθεί για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικού. Η υπόθεση αφορά συμπλοκή σε νυχτερινό κέντρο που λειτουργούσε σε νησί των Κυκλάδων. Σε ένα από τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκαν φόρμες με τα διακριτικά του Παναθηναϊκού, που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι Σέρβοι χούλιγκαν είχαν αρπάξει ως λάφυρο είτε από οπαδούς του Παναθηναϊκού ή από οπαδούς της Ντιναμό. Στα ευρήματα περιλαμβάνεται και ένα μεταλλικό σήμα με την ένδειξη International Police Association (Διεθνής Αστυνομική Ομοσπονδία). Για το θέμα ενημερώθηκε η Interpol.

Τέλος, αποκαλύπτεται ότι οι Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα που ήρθαν στην Ελλάδα για να συγκρουστούν με τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό είχαν ράψει 45 ομοιόμορφες πορτοκαλί κουκούλες full face, τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή