Ο Νικολόπουλος καταψήφισε, κρατάει την έδρα

Ο Νικολόπουλος καταψήφισε, κρατάει την έδρα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 – Νίκο, ένα και ένα κάνουν δύο. Nα ψηφίσεις το νομοσχέδιο.

– Εγώ δεν άκουσα τον Σαμαρά και άφησα το υπουργείο, Πάνο, η άποψή μου είναι δεδομένη και δεν αλλάζει.

Με αυτό τον διάλογο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, έλαβε τέλος η θυελλώδης πολιτική σχέση του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Νικολόπουλου. Μια σχέση που οικοδομήθηκε πάνω στο αντιμνημόνιο και κατέρρευσε από ένα… μνημόνιο, αυτό που συνυπέγραψε η δικομματική κυβέρνηση των Αλ. Τσίπρα και Παν. Καμμένου. Η αποχώρηση Νικολόπουλου, ο οποίος παρέμενε μέχρι χθες μέλος της Κ.Ο. του κόμματος, δεν μεταβάλλει μόνο τη δυναμική της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, καθώς περιορίζει τους βουλευτές της στους 154. Σε συνδυασμό με την παραίτηση και αντικατάσταση του κ. Γ. Σακελλαρίδη, μεγεθύνει τον προβληματισμό για τη δυνατότητα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα να φέρει εις πέρας το πακέτο μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνήσει, με τα πλέον οδυνηρά μέτρα να εντοπίζονται στη φορολόγηση των αγροτών και, φυσικά, στο ασφαλιστικό.

Σε εκείνα τα νομοθετήματα μένει να αποδειχθεί και η σταθερότητα του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, καθώς, μέχρι τη χθεσινή διαφωνία και διαγραφή του κ. Νικ. Νικολόπουλου, ο κ. Π. Καμμένος είχε επιτύχει να παραμείνει ενιαίο το κόμμα του σε όλες τις δοκιμασίες.

Αλλωστε, μέχρι σήμερα οι ενστάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων περιορίζονταν μάλλον σε ήσσονος, συγκρινόμενα με άλλες διατάξεις, ζητήματα. Προ εβδομάδων, το κόμμα του κ. Καμμένου είχε θέσει βέτο στη διάταξη για τη φορολογική μεταχείριση των ελληνικών ζυθοποιείων, με αποτέλεσμα αυτή να αποσυρθεί μέχρι νεωτέρας. Στο χθεσινό νομοσχέδιο, οι ΑΝΕΛ υιοθέτησαν, έστω και με αστερίσκους, τις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς, αλλά ζήτησαν αλλαγή ή κατάργηση της αύξησης του φόρου στον οίνο.

Σκληροί χαρακτηρισμοί

Πάντως, ο χωρισμός των πολιτικών δρόμων, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, μεταξύ Καμμένου και Νικολόπουλου συνοδεύτηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς. «Ο κ. Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΛ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά, οφείλει να παραδώσει την έδρα του», είπε ο κ. Καμμένος.

«Η πολιτική μου άποψη, θέση και στάση είναι γνωστή. Και δεν άλλαξε ποτέ: κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη! Δεν πρόκειται να ψηφίσω, για να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό. Οσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο ελληνικός λαός το γνωρίζει πολύ καλά», απάντησε ο κ. Νικολόπουλος, αρνούμενος ευθέως να παραδώσει την έδρα. «Αυτήν τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Αλλωστε, έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Ν.Δ. και είχε δίκιο. Θα είχε και σήμερα δίκιο εάν όντως είχαμε εκλεγεί με αυτό το πρόγραμμα που φέρνει το ν/σ, τότε ναι, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Ομως, εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και τη μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή