Η κόντρα Πανούση – Παρασκευόπουλου «ακύρωσε» επιστημονικό συνέδριο

Η κόντρα Πανούση – Παρασκευόπουλου «ακύρωσε» επιστημονικό συνέδριο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κόντρα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση με τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε ακύρωση επιστημονικού συνεδρίου. Ο λόγος της ακύρωσης αποδίδεται στην διαφωνία των διοργανωτών για την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα στον κ. Πανούση και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ειδικότερα, πρόκειται για το πανελλήνιο συνέδριο με θέμα «πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας – bullying: ερευνητικές μελέτες και πρακτικές εφαρμογές», το οποίο είχε προγραμματιστεί για το τριήμερο 27 με 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με διοργανωτές την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας-Παρατηρητήριο Πρόληψης της Σχολικής Βίας και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ως κεντρικός ομιλητής είχε οριστεί ο κ. Πανούσης, που είναι καθηγητής Εγκληματολογίας, ενώ χαιρετισμό επρόκειτο να απευθύνει ο κ. Παρασκευόπουλος. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είχε διαμορφωθεί από το καλοκαίρι, δηλαδή πριν από τις πρόσφατες καταγγελίες Πανούση. Προ ημερών έγινε μια σύσκεψη ανάμεσα στην περιφέρεια και το ΠΑΜΑΚ για το συνέδριο στο οποίο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ανανιάδης έθεσε βέτο στη συμμετοχή Πανούση. Από την πλευρά του το ΠΑΜΑΚ ζήτησε να μην γίνει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα.

Οι διοργανωτές επισήμως κάνουν λόγο για ασυμφωνίες στο πρόγραμμα και την οργάνωση ενός συνεδρίου, και δεν παραπλανούν. «Ήταν επιστημονικό συνέδριο, όχι μερίδα διάχυσης ιδεών» ανέφερε στην «Κ» ένας εκ των διοργανωτών από το ΠΑΜΑΚ, που είναι της άποψης ότι το πρόγραμμα δεν έπρεπε να αλλάξει και τη θέση του κεντρικού ομιλητή έπρεπε να έχει ο κ. Πανούσης. Από την πλευρά του ΠΑΜΑΚ δηλώνουν ότι «ο περιφερειάρχης άσκησε βέτο στη συμμετοχή Πανούση για μη αμαδημαϊκούς λόγους». Στο ίδιο πλαίσιο  ακούγεται ότι υπήρξε και δάκτυλος ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία, κάτι που δεν δέχθηκε το ΠΑΜΑΚ, και έτσι οδηγηθήκαμε στην ακύρωση του συνεδρίου. Μάλιστα, φέρεται ότι αντίδρασε στη συμμετοχή Πανούση και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο κ. Ανανιάδης στην ηγεσία του ΠΑΜΑΚ. Το ερώτημα είναι αν η αντίδραση αυτή ήταν η μόνη. Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παρασκευόπουλος είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ στον τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» θα υπάρξει ανακοίνωση για το θέμα από το ΠΑΜΑΚ ενώ οι δύο πλευρές αποφάσισαν να διοργανώσουν ξεχωριστά συνέδρια. Το ΠΑΜΑΚ σχεδιάζει τη διοργάνωση συνεδρίου τον προσεχή Απρίλιο και θεωρείται βέβαιο ότι η πρόσκληση προς τον κ. Πανούση θα επαναληφθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή