ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Εν. Κεντρώων αποκλείουν στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Εν. Κεντρώων αποκλείουν στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο όχι μόνον άμεσης αλλά ακόμη και έμμεσης στήριξης της κυβέρνησης έσπευσαν χθες και τα τρία μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων), επιδιώκοντας να διαψεύσουν με κατηγορηματικό τρόπο τη σχετική σεναριολογία που άρχισε για μία ακόμη φορά στον Τύπο.

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά παρέπεμπαν τους δημοσιογράφους στις δηλώσεις που είχε κάνει ήδη από προχθές (Mega), τονίζοντας ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προβλέψει τις διαρροές που θα είχε η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τα σενάρια που αυτές θα πυροδοτούσαν. «Υπό τις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση είτε συμμετοχής είτε και παροχής οποιασδήποτε βοήθειας στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμιζαν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της κ. Γεννηματά ότι «για το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαία μια εντελώς διαφορετική πλατφόρμα άσκησης πολιτικής και κυρίως εθνική συνεννόηση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι απεύχεται με κάθε τρόπο».

Με ανάλογο τρόπο διέψευσε την οποιαδήποτε δική του εμπλοκή σε ρόλο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Συνεργάτες του έλεγαν χθες ότι το Ποτάμι, όχι μόνον δεν έχει καμία πρόθεση να συγκυβερνήσει, αλλά θεωρεί ανάξια σχολιασμού και τα σενάρια περί κεντροαριστερής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μπορούσαν να μετέχουν όλα τα κόμματα του Κέντρου. «Δεν θα είμαστε εμείς που θα ξεπλύνουμε τα λάθη που έκανε ο κ. Τσίπρας το πρώτο εννεάμηνο, ούτε και τα ακόμη μεγαλύτερα που γίνονται σήμερα, λόγω των ιδεοληπτικών υπουργών που για μία ακόμη φορά επέλεξε», έλεγαν χθες στη Σεβαστουπόλεως, επαναλαμβάνοντας μία φράση που είπε και στη Βουλή ο κ. Στ. Θεοδωράκης: «Το 70% όλων όσων θέλετε να ψηφίσετε είναι διορθώσεις προηγούμενων δικών σας αποφάσεων», είπε απευθυνόμενος στα παρόντα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία μάλιστα αποκάλεσε «είτε άβουλα και μοιραία, είτε υποχείρια των ξένων λόμπι».

Ανάλογες διαρροές, τέλος, έκανε χθες και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων. Στενός συνεργάτης του έλεγε ότι «ο κ. Λεβέντης δεν προτίθεται να γίνει ούτε Κουβέλης, ούτε Καρατζαφέρης, ούτε η ουρά κανενός» και καλούσε την κυβέρνηση να ξαναδεί τις 9 προϋποθέσεις που έθεσε εξ αρχής το εν λόγω κόμμα στον κ. Τσίπρα, άνευ της ικανοποίησης των οποίων δεν υπάρχει καμία προοπτική έστω έμμεσης στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή