Ζήτησε ενημέρωση από το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση

Ζήτησε ενημέρωση από το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης κατέθεσε αίτημα στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής να ενημερώσει η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τη Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση. Οπως αναφέρει, υποχωρεί διαρκώς η χρηματιστηριακή αξία των ελληνικών τραπεζών, ενώ η αρχική αξία επένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 40 δισ. ευρώ, οδεύει προς μηδενισμό. «Mε αυτό τον τρόπο, δεκάδες δισεκατομμύρια που είχαν επενδυθεί από το ελληνικό κράτος από το υστέρημα των φορολογουμένων εξανεμίζονται», σημειώνει.

Για τρίτη

φορά αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΤτΕ από τους εκκαθαριστές, ο κατάλογος με τα ονόματα των δικαιούχων ασφαλισμένων των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial, η άδεια των οποίων ανακλήθηκε το 2009 και 2010 αντίστοιχα. Την ανάρτηση θα ακολουθήσουν οι ανακοπές στα δικαστήρια από όσους θεωρούν ότι θίγονται από τα ποσά που τους καταλογίζονται, με συνέπεια η όλη διαδικασία, όπως και η μερική έστω ικανοποίηση των δικαιούχων να παραπέμπεται στο άγνωστο!

Τα «μαϊμού» αρώματα κοστίζουν πανάκριβα…

Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ και 50.000 θέσεις εργασίας χάνονται κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως αποτέλεσμα των πωλήσεων «μαϊμού» αρωμάτων, μακιγιάζ και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Το παραπάνω ποσό ισοδυναμεί με το 7,8% των συνολικών πωλήσεων στον κλάδο. Λόγω ακριβώς των διαφυγόντων εσόδων και κερδών η νόμιμη βιομηχανία απασχολεί λιγότερους εργαζόμενους. Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα των προμηθευτών, τότε προκύπτει απώλεια εσόδων για τις νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου 9,5 δισ. ευρώ και απώλεια 80.000 θέσεων εργασίας. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το 1,7 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι χάνουν τα κράτη, λόγω της μη είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Τα παραπάνω εντυπωσιακά ευρήματα περιλαμβάνονται σε έκθεση του Γραφείου Εναρμόνισης στο Πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ).

Δεν θα παραταθεί άμεσα η διάρκεια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας διευκρινίζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Η πρόθεση υπάρχει, όμως ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα κονδύλια, και συνεπώς κάθε κουβέντα θεωρείται περιττή, καθώς δημιουργούνται προσδοκίες σε ανθρώπους που έστω για 5 μήνες εργάζονται κυρίως στους ΟΤΑ.

Δύο μέρες ετησίως σε μποτιλιαρίσματα

Σχεδόν δύο μερόνυχτα χάνει ετησίως ο μέσος Ελληνας στα μποτιλιαρίσματα. Αυτό δείχνει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές. Η Ελλάδα για το 2013 κατετάγη 23η από 24 χώρες της Ε.Ε. αφού ο Ελληνας ξόδεψε κατά μέσο όρο 41,3 ώρες σε κυκλοφοριακές συμφορήσεις. Τις πιο πολλές ώρες ξοδεύουν στο αυτοκίνητό τους οι Μαλτέζοι (24η χώρα η Μάλτα), οι οποίοι κατά μέσο όρο ξοδεύουν τέσσερα μερόνυχτα μποτιλιαρισμένοι. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα στοιχεία αφορούν μια χρονιά που η κρίση στην Ελλάδα ήταν στο αποκορύφωμά της και εν γένει η κυκλοφορία αυτοκινήτων είχε μειωθεί.

Παραίτηση Μποτόπουλου με αιχμές για τον θεσμό των Ανεξάρτητων Αρχών

«Ζητήθηκε η παραίτησή μου και την υπέβαλα αμέσως, αν και η θητεία μου έληγε το 2019. Δεν υπάρχει θέμα προσωπικό καθώς ίσως 4 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση να είναι πολλά» ανέφερε o απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κων/νος Μποτόπουλος. Ωστόσο, ο κ. Μποτόπουλος υπογράμμισε ότι τίθεται γενικότερο θέμα τόσο της ανεξαρτησίας των Ανεξάρτητων Αρχών, όσο και του χρονισμού στον οποίο ζητήθηκε η παραίτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θεσμός των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα έρχεται από το 2001 (προϋπήρχε στην Ευρώπη) ως αντίβαρο στην κοινοβουλευτική εξουσία και στο πρωθυπουργικό μοντέλο της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή