Παραίτηση Αλαφούζου μετά την αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού

Παραίτηση Αλαφούζου μετά την αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραίτηση του Γιάννη Αλαφούζου οδηγεί η αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, λόγω της ρίψης φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Ο κ. Αλαφούζος έκανε την σχετική δήλωση το βράδυ του Σαββάτου, προσθέτοντας ότι θα προτείνει την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα.

«Την Κυριακή θα συγκαλέσω εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου θα υποβάλλω την παραίτησή μου. Θα εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο να εξετάσει αν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα» δήλωσε  ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής ανάμεσα στους «αιώνιους» αντιπάλους του ελληνικού αθλητισμού δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν φωτοβολίδες την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπήκαν να πατήσουν τον αγωνιστικό χώρο.

Μια από αυτές βρήκε τον Αλφρεντ Φινμπόγκασον – χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά – και τότε ο επικεφαλής της αποστολής του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, ζήτησε από τους παίκτες των φιλοξενούμενων να μην μπουν στο γήπεδο για το καθιερωμένο «ζέσταμα» και να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια και από τους διαιτητές να αναβάλλουν τον αγώνα.

Ο κ. Παππάς για 45 περίπου λεπτά είχε συσκέψεις με την αστυνομία προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του ματς, το οποίο τελικά αποφασίστηκε να αναβληθεί για «λόγους ασφαλείας».

Πλέον, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά με 0-3, ενώ ο νέος αθλητικός νόμος για την πάταξη της βίας προβλέπει αφαίρεση βαθμών τόσο από το φετινό, όσο και από το επόμενο πρωτάθλημα.

Επεισόδια και συλλήψεις στο γήπεδο της Λεωφόρου

Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία έλαβαν χώρα το απόγευμα, όταν οπαδοί των «πρασίνων» θέλησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, αλλά και κατά τη διάρκεια της αναμονής για το αν θα ξεκινήσει ο αγώνας ή όχι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν γίνει περίπου 50 προσαγωγές και 16 συλλήψεις, ενώ τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Καταδικάζει τα επεισόδια ο ΠΑΟ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα όσα διαδραματίστηκαν στη Λεωφόρο, εξέδωσε ο Παναθηναϊκός. Σε αυτή, αναφέρεται:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τη βία. Μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό δύο- τρεις άφρονες οπαδοί του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μεμονωμένες ενέργειες ρίχνοντας φωτοβολίδες κατά την έξοδο ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας. Δύο ώρες μετά το συμβάν και παρότι στη συνέχεια δεν συνέβη το παραμικρό, ο διαιτητής κατά παράβαση των κανονισμών προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες της απόφασης του αυτής, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στα απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα επεισόδια που είδε όλη η Ελλάδα και έπληξαν τον Παναθηναϊκό αλλά και το ελληνικό ποδοσφαιρο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αρμόδιο όργανο που θα επιληφθεί, θα τοποθετήσει το θέμα στη σωστή του διάσταση για την καθόλα λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή