ΚΕΦΕ: υπεύθυνη για το φιάσκο, αλλά μένει

ΚΕΦΕ: υπεύθυνη για το φιάσκο, αλλά μένει

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέατρο του παραλόγου στην εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώθηκε εμφαντικά και με τη χθεσινή εξέλιξη ως προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τα κομματικά στελέχη που εκ των πραγμάτων φέρουν μερίδιο ευθύνης για το φιάσκο της Κυριακής. Από το πολιτικό και κομματικό ανάθεμα (σ.σ. οι κ. Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης ζήτησαν την παραίτηση του συνόλου ή κάποιων μελών της, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης στοχοποιεί συγκεκριμένα στελέχη), η ίδια αυτή ΚΕΦΕ έλαβε την εξουσιοδότηση των υποψηφίων να αναλάβει εκ νέου τη διοργάνωση των εκλογών.

«Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, διά των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ολα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη νέα, χθεσινή συνεδρίαση του Οργάνου.

Επόμενο ορόσημο για το κόμμα αποτελεί η 13η Δεκεμβρίου, αν και στη συζήτηση έπεσε και το ενδεχόμενο διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εκλογών το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, καθώς την επομένη, ημέρα Κυριακή, είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου και εκφράστηκε ανησυχία για τον κίνδυνο επεισοδίων. Προκειμένου, πάντως, να αποφευχθεί ένα νέο φιάσκο, η 13η μοιάζει η πλέον πιθανή, ενώ επίσημη ανακοίνωση θα υπάρξει αφού πρώτα βρεθεί η εταιρεία και υπάρξει διασφάλιση ότι μπορεί να υλοποιήσει το έργο.

Πάντως, τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, πριν από την απόφαση για αναβολή, παραμένουν αντικείμενο συζήτησης, καθώς, πέραν των προφανών αδυναμιών της εταιρείας Infosolutions (σ.σ. η σχέση της οποίας με το κόμμα από το 2003 και το Μαξίμου από το 2012 αποτέλεσε αντικείμενο πολεμικής μεταξύ Μεϊμαράκη και Σαμαρά), τα κενά από πλευράς κόμματος ήταν τεράστια. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, οι μηχανογραφικές υπηρεσίες της Ν.Δ. απέτυχαν να δώσουν έγκαιρα και σωστά όχι μόνον τις λίστες ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και τους καταλόγους με τα εκλογικά κέντρα και τους διαπιστευμένους προέδρους των εφορευτικών, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί ασφαλείας. Η αδυναμία τους έφτασε, λένε καλοί γνώστες, σε τέτοια επίπεδα που υπερβαίνει την έννοια της αμέλειας και αφήνει περιθώρια για πλήθος ερμηνειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή