Κατάληψη στα γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από γονείς

Κατάληψη στα γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από γονείς

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής προχώρησαν  γονείς μαθητών του Δήμου Σαρωνικού καθώς 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, υπάρχουν πολλά κενά στα σχολεία του Δήμου.

Ενδεικτικά, τα κενά υπολογίζονται σε 170 και με τις τελευταίες προσλήψεις καλύφθηκαν τα 25. Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΔΟΕ λόγω της μετακίνησης εκπαιδευτικών στο πρωινό πρόγραμμα της σχολείων, υπολειτουργεί περίπου το 70% των ολοήμερων σχολείων της χώρας.

Από την άλλη, ακόμα δεν έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος των μεταθέσεων του 2016, παρά το γεγονός ότι το σχετικό ΠΔ 50/96 προβλέπει ότι οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στον Νοέμβριο κάθε έτους. «Είναι πράγματι τραγελαφικό, ο υπουργός Παιδείας, θέλοντας να δικαιολογήσει την προηγούμενη πολιτική ηγεσία Μπαλτά – Κουράκη, να δηλώνει ότι φέτος οι υπηρεσιακές μεταβολές θα ολοκληρωθούν έγκαιρα ενώ δεν μπορεί ακόμη να εκδώσει ούτε την εγκύκλιο των μεταθέσεων» αναφέρει η παράταξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών ΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή