Οι «μεταλλάξεις» του κ. Ανδρ. Παπαμιμίκου

Οι «μεταλλάξεις» του κ. Ανδρ. Παπαμιμίκου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο 36χρονος Ανδρέας Παπαμιμίκος, γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας από τις 7 Ιουλίου 2013 και πρόεδρος της ΚΕΦΕ, της επιτροπής που είχε την ευθύνη διοργάνωσης των προχθεσινών εκλογών που κατέληξαν σε φιάσκο, είδε την Κυριακή τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να ζητούν, ονομαστικά ή μη, την παραίτησή του. Μοιάζει παράδοξο, αλλά ο μόνος που δεν ζήτησε την παραίτησή του ήταν ο Ευ. Μεϊμαράκης.

Μπορεί ο κ. Μεϊμαράκης να δήλωσε ότι δεν τον εμπιστεύεται, να είπε σε δημοσιογράφους ότι σκέφτεται ακόμη και να τον μηνύσει, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ο κ. Παπαμιμίκος προήδρευε μιας ακόμη συνεδρίασης της Εφορευτικής Επιτροπής. Ο συνδυασμός της επιθυμίας των υποψηφίων να «τρέξει» η διαδικασία με το ότι ο κ. Παπαμιμίκος έχει συνδεθεί στη «γαλάζια» συνείδηση με την υποψηφιότητα του κ. Απ. Τζιτζικώστα (σ.σ. μόλις προχθές ο κ. Αδ. Γεωργιάδης τον χαρακτήρισε «ένθερμο υποστηρικτή του περιφερειάρχη») μπορεί να εξηγεί τη στάση του έμπειρου στα πολιτικά παίγνια Μεϊμαράκη και, σε κάθε περίπτωση, αποκαλύπτει και μιαν άλλη πραγματικότητα, αυτήν των κομματικών διαδρόμων.

Από την πλευρά του και ο κ. Παπαμιμίκος έχει επιδείξει… αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα. Από μέλος της ομάδας του Ευριπίδη Στυλιανίδη, όταν και εξελέγη πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ το 2010 κόντρα στον εκλεκτό του Αντώνη Σαμαρά, ο Λαρισαίος πολιτικός βρέθηκε, τρία χρόνια μετά, να προτείνεται από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά για τον κομβικό ρόλο του γραμματέα του κόμματος. Τον περασμένο Ιανουάριο δέχθηκε πιέσεις να παραιτηθεί, εξωθώντας τον κ. Σαμαρά σε μία εσωκομματική αναμέτρηση, στην Πολιτική Επιτροπή, που ο τέως πρόεδρος δεν επιθυμούσε. Η μετάβαση στην εποχή Μεϊμαράκη, όταν ο νυν γραμματέας βρέθηκε υπό έναν άλλο πρώην γραμματέα με τον ρόλο του προέδρου, έμοιαζε αρχικώς ομαλή. Ο ίδιος, άλλωστε, επεδίωξε, όπως και τον Ιανουάριο, το πέρασμα στη Βουλή. Χωρίς, όμως, επιτυχία.

Το κοινό μυστικό

Εν τέλει, το κοινό μυστικό των κινήσεων του κ. Παπαμιμίκου στην κούρσα διαδοχής, αλλά και οι αρχικοί χειρισμοί στην επιλογή της εταιρείας προκάλεσαν πριν από από μερικές εβδομάδες την… εισβολή Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ και βαριές κουβέντες. Εκτοτε, οι δύο δεν μιλούν αλλά, όπως αποδεικνύεται, μπορούν να συνυπάρχουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή