Το Βερολίνο θεωρεί δεδομένη την τριμερή

Το Βερολίνο θεωρεί δεδομένη την τριμερή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως δεδομένη παρουσιάζει η γερμανική πλευρά μια τριμερή συνάντηση Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας για το προσφυγικό, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα μιλάει για μια ιδέα που βρίσκεται στο τραπέζι και δεν έχει ακόμη απολύτως συμφωνηθεί. Χθες, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος του Βερολίνου, Γκέοργκ Στράιτερ, δήλωσε ότι οι ηγέτες των τριών χωρών «έχουν συνεννοηθεί ότι θέλουν να συναντηθούν, διότι η προσφυγική κρίση αφορά τις τρεις χώρες ιδιαίτερα». Μάλιστα, προεξόφλησε ότι η συνάντηση δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί, αν και ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει την ημερομηνία και τον τόπο. Από την ελληνική πλευρά, επαναλαμβάνεται ότι μια τέτοια συνάντηση θα είχε νόημα μόνον υπό προϋποθέσεις, και ειδικότερα εάν βρεθεί φόρμουλα ώστε να τεθεί υπό ευρωπαϊκή ομπρέλα, προκειμένου να μην αξιοποιηθεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως άλλοθι για να αποστασιοποιηθούν από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Αναφορικά με τη λειτουργία hotspots στη γείτονα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ε.Ε. και στην Τουρκία βρίσκονται σε εξέλιξη και παρέπεμψε στην Κομισιόν για περισσότερες πληροφορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή