Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ηταν οπλισμένοι, προκαλούσαν συνεχώς»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ηταν οπλισμένοι, προκαλούσαν συνεχώς»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανώς συγκινημένος, με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Δούλβαρης, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του νεαρού μουσικού. Οπως κατέθεσε ο μάρτυρας, μέλη της Χ.Α. επιτέθηκαν σε παρέα νεαρών, «έβριζαν και προκαλούσαν για να έρθουμε σε συμπλοκή. Εδιναν την εικόνα ενός λόχου, 30 – 40 άτομα. Hταν πάρα πολλοί παρατεταγμένοι. Hταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα. Εκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς», είπε αναφερόμενος στη στιγμή που, όπως είπε, δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη καφετέρια.

Ο μάρτυρας, που δεν άντεξε και αναλύθηκε σε λυγμούς, περιέγραψε πώς γλίτωσε από την επίθεση και πώς είδε τον Παύλο Φύσσα χτυπημένο με μαχαίρι. «Ετρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας, τρέξαμε να σωθούμε. Ο Παύλος είπε: Φεύγουμε, τρέχουμε. Οταν έστριψα, κατάλαβα ότι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου, έκανα τον γύρο του τετραγώνου και επέτρεψα στο σημείο για να δω πού είναι ο Παύλος. Ηταν εκεί κάποιοι αστυνομικοί, αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας. Τότε βλέπω τον Παύλο χτυπημένο και ρωτάω τη Χρύσα τι έγινε και εκείνη μου λέει “μαχαίρωσαν τον Παύλο”. Από την ταραχή μου δεν έβλεπα τίποτα. Μάλλον αυτοί είχαν φύγει. Περιμέναμε 40 λεπτά για ασθενοφόρο. Πήγα να πάρω το αυτοκίνητο για να τον πάμε στο νοσοκομείο».

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα, και αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία, δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από συνηγόρους υπεράσπισης, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις σε παριστάμενους στη δικαστική αίθουσα, ενώ για άλλη μια φορά ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, όταν συνήγοροι υπεράσπισης υπαινίχθηκαν κακές σχέσεις του Φύσσα με τους γονιούς του. Η τραγική μητέρα επιτέθηκε με σκληρό τρόπο προς την πλευρά των υπερασπιστών και για να ηρεμήσουν τα πνεύματα παρενέβη η πρόεδρος του δικαστηρίου. Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα, οπότε και αναμένεται η ολοκλήρωση της κατάθεσης του φίλου του Παύλου Φύσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή