Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τρομοκράτη που συμμετείχε στις επιθέσεις στο Παρίσι

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τρομοκράτη που συμμετείχε στις επιθέσεις στο Παρίσι

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος άνδρα με το όνομα Μοχάμεντ Αμπρίνι και με ημερομηνία γέννησης 27 Δεκεμβρίου του 1984, εξέδωσε το Βέλγιο. Πρόκειται όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο για τον οδηγό του Renault Clio που χρησιμοποιήθηκε σε κάποιες από τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνδρας εθεάθη δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις σε βενζινάδικο περιοχής της βόρειας Γαλλίας μαζί με τον νούμερο ένα καταζητούμενο για τις επιθέσεις Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος, όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η «Κ» πραγματοποίησε τον Αύγουστο δρομολόγια από την Πάτρα στο Μπάρι της Ιταλίας και αντίστροφα, συνοδευόμενος από ένα ακόμη άτομο. Πηγή κοντά στην έρευνα δήλωσε ότι η παρουσία του Αμπντελσλάμ στην Πάτρα επιβεβαιώθηκε από έρευνα του Λιμενικού, καθώς και ότι για τις κινήσεις του είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς στις ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων υπήρχε καταχώριση για «διακριτική επιτήρηση» του 26χρονου.

Στο μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα έληξε στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ανατολική Βεστφαλία στη Γερμανία, όπου υπήρχε πληροφορία ότι βρισκόταν ο ύποπτος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και ενημέρωσε ότι σήμανε ήδη «λήξη συναγερμού». Στο πλαίσιο της επιχείρησης εξακριβώθηκαν τα στοιχεία πολλών ατόμων στην περιοχή, ωστόσο κανείς από αυτούς δεν ήταν ο καταζητούμενος.

O Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, σχεδίαζε να διαπράξει νέα επίθεση την επόμενη εβδομάδα των τρομοκρατικών χτυπημάτων κατά την οποία θα πυροδοτούσε τα εκρηκτικά με τα οποία θα ήταν ζωσμένος και θα ανατιναζόταν στην επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λα Ντεφάνς, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Ο Βελγομαροκινός τζιχαντιστής σκοτώθηκε την 18η Νοεμβρίου στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι γαλλικές αρχές σε διαμέρισμα όπου είχε κρυφτεί στο Σεν Ντενί (βόρειο Παρίσι).

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν, οι ερευνητές έχουν επιπλέον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Αμπαούντ «επέστρεψε στους τόπους των εγκλημάτων μετά τις επιθέσεις» οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 350 και πλέον.

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή