Πλήρης κάλυψη στον Λάμπρου από Παρασκευόπουλο

Πλήρης κάλυψη στον Λάμπρου από Παρασκευόπουλο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κλείσει οριστικά την υπόθεση με τις απειλές που κατήγγειλε ότι δεχόταν ο κ. Γ. Πανούσης φαίνεται να επιθυμεί η κυβέρνηση, καθώς χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να υποβαθμίσει πλήρως τη σημασία που δόθηκε στις συνομιλίες του κ. Παν. Λάμπρου με κρατουμένους, παρέχοντας πλήρη στήριξη στον εν λόγω συνεργάτη του. Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος όχι μόνον δικαιολόγησε τον κ. Λάμπρου, από τον οποίο, όπως είπε, ο ίδιος είχε ζητήσει να παρέμβει «για να κατευνάσει την ένταση στις φυλακές», αλλά έκανε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος γι’ αυτήν την πρακτική.

«Σε ευρύτερη συζήτηση με περισσότερα μέλη της κυβέρνησης, έγινε λόγος για το ότι ο κ. Λάμπρου έχει αυτή την αποστολή, να κατευνάσει δηλαδή τα πνεύματα στις φυλακές και ότι βαίνουμε σε μια κατάσταση ομαλότητας», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «μια φορά, αν θυμάμαι καλά, έγινε και παρουσία του πρωθυπουργού αυτή η συζήτηση». Με απλά λόγια, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι ο κ. Λάμπρου λειτουργούσε πάντα υπό τις δικές του εντολές, ενώ ως απόδειξη ότι ο ρόλος του δεν ήταν να αναδιαμορφώσει το νομικό πλαίσιο βάσει των επαφών του, υποστήριξε ότι όλα τα βασικά αιτήματα των κρατουμένων απορρίφθηκαν από τον ίδιο.

Με ανάλογο τρόπο ο υπουργός Δικαιοσύνης υποβάθμισε και καθαυτές τις καταγγελίες Πανούση. Υποστήριξε ότι στα εμπιστευτικά έγγραφα που του επιδίδονταν με συνομιλίες κρατουμένων, απειλές δεχόταν και ο ίδιος αλλά, όπως είπε, είχε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία που άλλωστε τον ενημέρωνε με τις συγκεκριμένες απομαγνητοφωνήσεις. Ως προς δε τη μήνυση που κατέθεσε μαζί με τον κ. Τόσκα, διευκρίνισε ότι αφορούσε «τη δημοσιοποίηση στο ευρύ κοινό εγγράφων που είναι εμπιστευτικά», ενώ αναρωτήθηκε «γιατί και ο κ. Πανούσης δεν κατέθεσε μηνύσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αν αισθανόταν ότι απειλείται».

Η μόνη στιγμή που ο κ. Παρασκευόπουλος έδειξε να περιέρχεται σε αμηχανία ήταν όταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου τού ζήτησε να εξηγήσει το σκεπτικό βάσει του οποίου εισηγείται στο εξής τις άδειες των κρατουμένων με το λεγόμενο βραχιολάκι να τις δίνει ο εισαγγελέας του Συμβουλίου των Φυλακών κι όχι ο ανακριτής. Ο κ. Παρασκευόπουλος ισχυρίστηκε ότι τούτο έχει μικρή σημασία, αλλά όταν ο κ. Αθανασίου τού επισήμανε ότι ο εισαγγελέας δεν έχει την ουσιαστική γνώση του ανακριτή για την υπόθεση με την οποία βαρύνεται κάθε κρατούμενος, ο υπουργός επιφυλάχθηκε να ξαναδεί την υπό κατάθεση επίμαχη τροπολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή