Κλειστά χαρτιά για την ημέρα της εκλογής

Κλειστά χαρτιά για την ημέρα της εκλογής

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα υπάρξει ανακοίνωση ημερομηνίας πριν διασφαλιστεί η ομαλή διενέργεια των εκλογών από τη νέα εταιρεία». Σε αυτόν τον άξονα κινείται, πλέον, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ., μετά το φιάσκο της Κυριακής. Τούτο, ωστόσο, ουδόλως σημαίνει ότι έχει εγκαταλειφθεί ο στόχος για διεξαγωγή των εκλογών στις 13/12, προκειμένου να μπει τέλος στο αδιέξοδο και τη μακρά μεταβατική περίοδο εσωστρέφειας στην οποία έχει βυθιστεί το κόμμα.

Η επιτροπή συνεδρίασε χθες, ενισχυμένη με τον πρύτανη του Χαροκόπειου και καθηγητή Πληροφορικής, κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει τις προκαταρκτικές επαφές με τις εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν το έργο. Η Ν.Δ. συναντά αρκετές αντιστάσεις από εταιρείες, μετά και τα όσα προηγήθηκαν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από αξιόπιστους παρόχους. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα (σ.σ. συμμετέχει και ο κ. Μεν. Δασκαλάκης), ενώ την Πέμπτη θα γίνει παρουσίαση των ενδιαφερομένων. Οπως είναι κατανοητό, μετά το φιάσκο της Κυριακής, η Ν.Δ. οδηγείται μάλλον σε σενάρια ανάθεσης του έργου, αποφεύγοντας τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Στην ΚΕΦΕ αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η απόφαση του Ανδρ. Παπαμιμίκου να απέχει, ενώ όσο φημολογείτο ότι ο γραμματέας κινείτο προς αμφισβήτηση του κ. Πλακιωτάκη υπήρξαν και πρωτοβουλίες «αντιφρονούντων» για την αμφισβήτησή του. Απόντων των Ανδρ. Παπαμιμίκου, του κ. Γ. Πλακιωτάκη, που πλέον ανέλαβε την προεδρία και των βουλευτών, την προεδρία της Επιτροπής ανέλαβε ο κ. Φιλ. Ταυρής, ενώ υπήρξε και πρόταση από τον Θ. Αμπατζόγλου, προκειμένου να προΐσταται μονίμως των συνεδριάσεων.

Την ίδια στιγμή που στην Κ.Ο. ο κ. Κ. Γκιουλέκας πρότεινε να εκλεγεί ομάδα πέντε βουλευτών που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών, υποκαθιστώντας ουσιαστικά την ΚΕΦΕ, τα κομματικά στελέχη της Επιτροπής αποφάσιζαν να στείλουν επιστολή στον νέο πρόεδρο, ζητώντας τα κοινοβουλευτικά μέλη της ΚΕΦΕ να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και να μην «απουσιάζουν συστηματικά». Στο εσωτερικό της Επιτροπής έγινε συζήτηση ότι η πρόταση Γκιουλέκα είναι αντικαταστατική, ενώ σε ανάλογη δημοσιογραφική ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης σχολίασε ότι «εμείς απολογούμαστε στους πολίτες, δεν θα διαλύσουμε το κόμμα κολλημένοι με το καταστατικό».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή