Σαφείς όροι συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ

Σαφείς όροι συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο των θεματικών εκδηλώσεων, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να ξεδιπλώσει το σύνολο των προτάσεών του σε όλα τα κεντρικά θέματα, επιλέγει η Χαρ. Τρικούπη. Σήμερα, η κ. Φώφη Γεννηματά θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για το ασφαλιστικό, όπου θα τοποθετηθούν σειρά ειδικών (Ξεν. Κοντιάδης, Γ. Κουτρουμάνης, Δ. Μπούρλος, Μιλτ. Νεκτάριος, Σαβ. Ρομπόλης), αλλά και εκπροσώποι των ποικίλων εμπλεκόμενων φορέων. Το ΠΑΣΟΚ ήδη διοργάνωσε μια εκδήλωση για τους αγρότες, όπου η κ. Γεννηματά παρουσίασε τις 15 σχετικές προτάσεις του κόμματος, ενώ αναμένονται πρωτοβουλίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία κ.λπ.

Παράλληλα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν τη στάση της Χαρ. Τρικούπη επί της συζήτησης που υφίσταται περί κυβερνητικών συνεργασιών. Συνεργάτες της κ. Γεννηματά τονίζουν ότι το πλαίσιο όπως το θέτει το ΠΑΣΟΚ είναι ευκρινές: Υπάρχει μόνο μία εκδοχή συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, και αυτή είναι σε ένα σχήμα εθνικής ενότητας με εκ προοιμίου καταρτισμένη την προγραμματική συμφωνία. Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη απορρίπτουν την έννοια του «ευρωπαϊκού μετώπου», καθώς, όπως λένε, αποτελεί παρωχημένο σχήμα, ιδιαίτερα μετά την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική συνεργασίας με την Ευρώπη. Τονίζουν, μάλιστα, ότι στην παρούσα φάση εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να ασκηθεί έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιφέρει σοβαρά πλήγματα στη χώρα. Στη Χαρ. Τρικούπη περιγράφουν τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ως «ξεπούλημα». Η κ. Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Γ. Μιχελή, πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επισήμανε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αναλάβει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της αναζήτησης ευθυνών για την ανακεφαλαιοποίηση. «Από τις ιδεοληψίες για εθνικοποίηση των τραπεζών, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πέρασαν στη λογική του ξεπουλήματος των τραπεζών. Οι ξένοι επενδυτές, αυτοί που ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε “κερδοσκόπους”, πήραν αντί “πινακίου φακής” τις ελληνικές τράπεζες», είπε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση παραδόθηκε για άλλη μια φορά στην τρόικα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή