Στήριξη για επαναλειτουργία πτωχευμένων εταιρειών

Στήριξη για επαναλειτουργία πτωχευμένων εταιρειών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαναλειτουργία πτωχευμένων εταιρειών σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον, προωθεί η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Το βασικό σχέδιο του υπουργείου που παρουσίασε χθες η κ. Τζάκρη στους περιφερειάρχες της χώρας προβλέπει την εκ νέου αδειοδότηση τέτοιων μονάδων με διαδικασίες fast track και στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Enterprise Greece, παρουσίαση επενδυτικών προτάσεων προς Ελληνες και ξένους επενδυτές για όσες από αυτές μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες επιχειρηματικές μονάδες.

Η υφυπουργός Βιομηχανίας, μάλιστα, ζήτησε από τους περιφερειάρχες να εντοπίσουν τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή τους, εντάσσονται στους κλάδους που εμφανίζουν ευνοϊκότερες προοπτικές ή/και έχουν ιδιαίτερη σημασία για την τοπική οικονομία και είτε έχουν κλείσει είτε δεν λειτουργούν αλλά έχουν αξιοποιήσιμες κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Οπως τόνισε η υφυπουργός, οι προτάσεις των Περιφερειών θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση της γρήγορης επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων των μεταποιητικών αυτών επιχειρήσεων με τη στήριξη της πολιτείας.

Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών δήλωσαν ότι θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια του υπουργείου και δεσμεύτηκαν ότι εντός του επόμενου διμήνου οι Περιφέρειες θα συγκεντρώσουν αναλυτικά στοιχεία για δέκα τουλάχιστον τέτοιες αργούσες επιχειρήσεις ανά Περιφέρεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή