Αναγνώρισε τον συνοδηγό Ρουπακιά αυτόπτης μάρτυρας

Αναγνώρισε τον συνοδηγό Ρουπακιά αυτόπτης μάρτυρας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεκόπη τελικώς η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς επικράτησε ένταση από την έναρξη της δίκης, με αντεγκλήσεις ανάμεσα σε συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Αφορμή των εντάσεων στάθηκε το γεγονός ότι η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, που έζησε από κοντά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναγνώρισε ως συνοδηγό του Γιώργου Ρουπακιά βασικό κατηγορούμενο στη δίκη, τον Ιωάννη Καζατζόγλου, που αντέδρασε έντονα, με αποτέλεσμα η ίδια να αισθανθεί ιδιαίτερη πίεση και να αναλυθεί σε κλάματα.

Ολα άρχισαν όταν η πρόεδρος της δίκης Μαρία Λεπενιώτου ζήτησε από την εξεταζόμενη μάρτυρα να αναγνωρίσει ανάμεσα στους κατηγορούμενους εκείνον που είδε το βράδυ της δολοφονίας μέσα στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά. «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά», είπε η μάρτυρας, δείχνοντας τον Καζατζόγλου. «Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;», ρώτησε η πρόεδρος. «Απόλυτα σίγουρη δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός». Ο Καζατζόγλου τη ρώτησε αν τον θυμάται και η μάρτυς απάντησε θετικά. Τότε ο κατηγορούμενος με έντονες κινήσεις, και με τον διπλανό του συγκατηγορούμενο να τον κρατά από το χέρι για να τον συγκρατήσει, φέρεται να είπε: «Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ…». Η μάρτυρας ζήτησε να διακοπεί η κατάθεσή της και κλαίγοντας βγήκε από την αίθουσα…

«Φασίστες, δεν θα την τρομοκρατήσετε», φώναξαν από την πολιτική αγωγή και το ακροατήριο. Με την επανάληψη της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να εξεταστεί η μάρτυρας κατ’ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Ρουπακιά. Η μάρτυρας, συνεχίζοντας την κατάθεσή της, υποστήριξε ότι έχει δεχτεί «ύποπτα» τηλεφωνήματα, καθώς προέρχονται από απόκρυψη και δεν μιλά κανείς. «Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος γενικότερα», είπε και διευκρίνισε ότι τα περίεργα τηλεφωνήματα έγιναν μετά τη δεύτερη κατάθεσή της στην ανακρίτρια. Η ένταση επανήλθε και η μάρτυρας διέκοψε την κατάθεσή της για τις 2 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή