Αναφορά Παπαμιμίκου σε «σαμποτάζ»

Αναφορά Παπαμιμίκου σε «σαμποτάζ»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ανικανότητα ή δόλος; Κι αν υπήρξε σαμποτάζ, ποιος το προκάλεσε και ποιον ευνόησε;

Σε αυτό τον φαύλο κύκλο έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία, καθώς η συζήτηση για τις αιτίες που οδήγησαν στο φιάσκο της περασμένης Κυριακής παραμένει ανοικτή, ενώ, παρασκηνιακά, τα δύο μεγάλα στρατόπεδα «δείχνουν» το ένα το άλλο ως «υπόπτους».

Ετσι, μετά την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που, από προχθές, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, και ο κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος, γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και μέχρι πρότινος επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, άφησε ανοικτό το ίδιο ενδεχόμενο, μπαίνοντας σε αυτή τη συζήτηση με υπαινιγμούς και παραπομπή στη Δικαιοσύνη για τις τελικές απαντήσεις. Ερωτηθείς σχετικά, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ανέφερε χαρακτηριστικά (Μega) πως «βεβαίως και μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ». «Είναι σίγουρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο φιάσκο, είναι σίγουρο ότι υπήρχε τεχνικό θέμα, από εκεί και πέρα εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Τα αφήνω όλα ανοικτά», σημείωσε υπαινικτικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσθέτοντας πως «το από ποιους έγινε θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη». Κληθείς να διευκρινίσει το πώς εμπλέκεται η Δικαιοσύνη στην υπόθεση, ανέφερε ότι «ήδη σήμερα στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Πλακιωτάκη, δώσαμε εντολή στη νομική υπηρεσία να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατά της εταιρείας. Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ας κάνουμε λίγο υπομονή».

Ο κ. Παπαμιμίκος ισχυρίστηκε, πάντως, ότι όλα έβαιναν καλώς μέχρι και λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης, διαψεύδοντας τις πληροφορίες περί ελλιπούς προετοιμασίας, που άλλωστε έχουν εκφράσει και δημοσίως οι κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης. «Το Σάββατο 8:00 το απόγευμα, ξαφνικά, εκεί που δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από την πλευρά της εταιρείας και των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, ενημερώθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμιμίκος, που βρίσκεται εκ των πραγμάτων στη δίνη του κυκλώνα για το ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε στείλει και σχετική επιστολή προς τον τότε πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη, 11 ημέρες πριν από τις κάλπες, εκφράζοντας την αγωνία του για ενδεχόμενο αδιέξοδο, σχολίασε: «Δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπήρξε σαμποτάζ». «Δεν βλέπω δόλο. Βλέπω διοικητική ανικανότητα», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πάντως κράτησε μικρό καλάθι για το κατά πόσο είναι εφικτή η διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου. «Οι εκλογές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό. Δεν είμαι σε θέση να πω πότε», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καταλήγοντας: «Αυτό το οποίο εγγυάται ότι οι εκλογές θα γίνουν σωστά και αδιάβλητα είναι ότι θα έχουμε μάθει όλoι από τα λάθη μας». Ξεκαθάρισε, δε, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ενδεχόμενη πρόταση για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής προέδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή