Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νομίζω ότι μπορεί να ήρθε η ώρα να περιοδεύσω», δήλωσε χθες σε συνέντευξή της στο BBC η Ιρλανδή τραγουδίστρια Enya (φωτ.), ιδρύτρια του ομώνυμου διάσημου μουσικού συγκροτήματος. «Θα ήταν μια πρόκληση για μένα», προσέθεσε η Enya, η οποία, έπειτα από επτά χρόνια σιωπής, επανήλθε στη μουσική σκηνή με το νέο άλμπουμ της «Dark Sky Island».

(…) Στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε μια ελεύθερη παραλλαγή, είναι βασισμένη η νέα ταινία του Spike Lee  με τίτλο «Chi-Raq», η οποία διαδίδεται πως είναι μια από τις καλύτερες του σκηνοθέτη. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στην Αμερική. Πρωταγωνίστρια είναι η ανερχόμενη σταρ Teyonah Parris, η οποία καταστρώνει ένα «λυσιστρατικό σχέδιο» για να σταματήσει τον πόλεμο ανάμεσα στις συμμορίες του Σικάγου. Η βασική ιστορία περιλαμβάνει μια σειρά από παράδοξα, θεατρικά στιγμιότυπα, με στοιχεία από τον χορό της αρχαίας ελληνικής κωμωδίας, αλλά και πολλά διασκεδαστικά, μουσικά νούμερα.

(…) Μια παράσταση που αναμένεται με ενθουσιασμό και η οποία θα φιλοξενείται αποκλειστικά σε σπίτια είναι η νέα δουλειά του ταλαντούχου ηθοποιού και σκηνοθέτη Ηλία Κουνέλα  «Η 8η ημέρα». Βασισμένο σε κείμενο του Virgil Georghiou, το έργο δεν αποτελεί, όπως λέει ο Ηλίας Κουνέλας, ένα ακόμα «θέατρο κατ’ οίκον», αφού έχει συγκεκριμένο λόγο και ανάγκη να φιλοξενηθεί στον προσωπικό χώρο του καθενός. Μπορούμε, λοιπόν, αν θέλουμε, να φιλοξενήσουμε την παράσταση στο σαλόνι του σπιτιού μας… (κρατήσεις στο τηλ. 6955-560.403). Στην «8η ημέρα» παίζουν οι Ηλίας Κουνέλας και Παναγιώτης Καμμένος.

(…) Στη συγγραφέα και εικονογράφο Σοφία Ζαραμπούκα  είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο (28/11, 5 μ.μ.) στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14) οι εκδόσεις Πατάκη. Θα μιλήσουν οι Αλκη Ζέη, Αλεξάνδρα Ζερβού και Κυριάκος Ντελόπουλος, ενώ με τη Σοφία Ζαραμπούκα θα συζητήσει η Μάγια Λυμπεροπούλου. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που γίνεται με αφορμή την έκδοση με νέα εικονογράφηση δώδεκα βιβλίων της «Μυθολογίας» και του «Αριστοφάνη», θα παιχτεί παράσταση βασισμένη στα βιβλία της Σοφίας Ζαραμπούκα «Ειρήνη» και «Πλούτος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή