Στην αντεπίθεση η FIBA, σε κίνδυνο το μπάσκετ

Στην αντεπίθεση η FIBA, σε κίνδυνο το μπάσκετ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τσεκούρι του πολέμου φρόντισε να ξεθάψει η FIBA, η οποία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια μετά την απόρριψη του σχεδίου της περί Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ. Η παγκόσμια ομοσπονδία θα συνεδριάσει σήμερα στη Ρώμη και θα κληθεί να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της που θα αφορούν ενδεχόμενες ποινές στους συλλόγους που δεν… συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της. Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος έξι ομοσπονδίες: η ελληνική, η ισπανική, η τουρκική, η γαλλική, η ιταλική και η γερμανική. Ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα, η Μιλάνο, η Εφές, η Φενερμπαχτσέ, η Λαμποράλ, η Μακάμπι και η Ζαλγκίρις έχουν ήδη υπογράψει τη νέα δεκαετή σύμβαση με την Ευρωλίγκα, ενώ ο Παναθηναϊκός ζυγίζει ακόμη τις επιλογές του.

Το ακραίο σενάριο θέλει τη FIBA να απαιτεί από τις ομοσπονδίες την αποβολή των ομάδων που υπέγραψαν νέα σύμβαση με την Ευρωλίγκα, από τα εθνικά πρωταθλήματα, Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη θα άνοιγε πολύ περισσότερες πληγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το δεύτερο σενάριο θέλει τη FIBA να προχωρά σε δική της διοργάνωση, ευελπιστώντας να προσελκύσει ομάδες που είτε είναι εκτός Ευρωλίγκας είτε είναι δυσαρεστημένες από την αντιμετώπιση που τυγχάνουν. Σε αυτή την περίπτωση το μπάσκετ είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο 2001 όταν υπήρχαν ξανά δύο διοργανώσεις σε επίπεδο πρωταθλητριών ομάδων: η Ευρωλίγκα και η Σουπρολίγκα.

• Με το απόλυτο αρνητικό πρόσημο έκλεισε η χθεσινή βραδιά των ελληνικών ομάδων στο Γιούροκαπ. ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές τους, με τους δύο πρώτους, πάντως, να διατηρούν ακόμη ακέραιες ελπίδες πρόκρισης στους 32 της διοργάνωσης.

Η Ενωση αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ την Γκαλατάσαραϊ και για μία ακόμη φορά… ξεκίνησε τον αγώνα από το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν ακόμη και με 14 πόντους στην πρώτη περίοδο (6-20) και παρά το γεγονός ότι η Ενωση πλησίασε στους δύο (56-58 στο 27΄), πήραν τη νίκη με 73-86. «Βαριά» ήττα υπέστη ο Αρης από την Μπούντουσνοστ με 75-56 στο Μαυροβούνιο. Οι «κίτρινοι» πλήρωσαν το πολύ κακό τους ξεκίνημα (24-6) και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν σε κανένα σημείο τη νίκη. Τις λίγες ελπίδες πρόκρισης που είχε εξανέμισε ο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στην Πυλαία από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 70-89.

• Χωρίς τους Πρίντεζη, Λοτζέσκι, με τον Σπανούλη αμφίβολο και τον Μιλουτίνοφ εμπύρετο ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχθεί σήμερα (21.45) τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους καταστάσεις, αφού από την αρχή της σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς. «Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός γιατί η Λαμποράλ Κούτσα επιδιώκει να δώσει έναν γρήγορο τέμπο», ανέφερε ο κ. Σφαιρόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Μπουρούση ως παίκτη-κλειδί της ισπανικής ομάδας, ενώ τόνισε πως βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση αντικαταστάτη του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή