Σύντομα

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 23 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ομίλου της Autohellas

Αύξηση κατά 33,8% παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της Autohellas για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014, φθάνοντας σε 23 εκατ. ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο 9μηνο ανήλθε σε 135,4 εκατ. ευρώ έναντι 124,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,1%. Η εταιρεία διαχειρίζεται πλέον 32.000 αυτοκίνητα σε 8 χώρες. Στο 9μηνο προέβη μόνο στην Ελλάδα σε αγορά 5.350 νέων αυτοκινήτων, ανανεώνοντας σημαντικά τον στόλο της. Η εταιρεία επισημαίνει ότι «και για τους επόμενους μήνες και όλο το 2016 η προσπάθεια και η προοπτική μπορεί να είναι για μεγαλύτερα μεγέθη». Ομως, τονίζει ότι η «σταθεροποίηση του διεθνούς περιβάλλοντος ιδιαίτερα σε θέματα αντιλαμβανόμενης ασφάλειας είναι μία κρίσιμη προϋπόθεση». Επίσης, προσθέτει ότι «εξαιρετικά σημαντική για την εταιρεία είναι και η ομαλοποίηση των συνθηκών και του κόστους χρηματοδότησης», εκφράζοντας την ελπίδα να ακολουθήσει την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

10 Δεκεμβρίου η «πρώτη» του ΟΠΑΠ στον ιππόδρομο

Νέα εποχή στον ελληνικό ιππόδρομο ξεκινάει στις 10 Δεκεμβρίου 2015, ο οποίος περνάει σε ιδιωτικά χέρια για πρώτη φορά από την ίδρυσή του. Την ημέρα εκείνη αναλαμβάνει και τυπικά η θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, Ιπποδρομίες Α.Ε., τις δραστηριότητες του ιπποδρόμου και τη διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Ειδικότερα, μετά την πλήρωση όλων των αιρέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της εταιρείας Ιπποδρομίες Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ, η θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ αναλαμβάνει την οργάνωση και διεξαγωγή ιπποδρομιών στην Ελλάδα, τη διοργάνωση και διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων ιπποδρομιών και του πρόσθετου αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών (sweepstake) και τέλος, του ιπποδρομιακού στοιχήματος μέσω Διαδικτύου. Η εταιρεία Ιπποδρομίες Α.Ε. υπόσχεται την αναζωογόνηση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο Αττικής, την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών και την περαιτέρω διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από τους κ. Καμίλ Ζίγκλερ (πρόεδρος), Σπ. Φωκά (α΄ αντιπρόεδρος), Οδ. Χριστοφόρου (β΄ αντιπρόεδρος), Μίκαελ Χουστ (μέλος) και Κων. Αλεξόπουλο (μέλος).

Τη συνένωση του ευρυζωνικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς (4G) με το σταθερό ευρυζωνικό δίκτυο επιδιώκει η Vodafone Hellas. Μέσα από τη νέα τεχνολογία που η ίδια ονομάζει Fixed Mobile Bonding η εταιρεία θα προσφέρει υπηρεσίες επικοινωνίας πολύ υψηλών ταχυτήτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα αυτή υβριδική τεχνολογία σήμερα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, αλλά σύντομα θα γίνει εμπορικά διαθέσιμη. Θα επιτρέψει στους συνδρομητές της να μπορούν να απολαμβάνουν Ιnternet στο σπίτι τους με ταχύτητες υπερδιπλάσιες του VDSL, δηλαδή πάνω από 60 Mbps. Παράλληλα, μέσα από τη σύγκλιση των δικτύων σταθερής και κινητής της Vodafone, θα επιτυγχάνεται αυτόματα και η αδιάλειπτη λειτουργία του σταθερού Internet, ακόμη και όταν κάποιο από τα δύο δίκτυα, σταθερό ή κινητό, είναι προσωρινά μη διαθέσιμο.

Επενδύει στην jamhar ο Skroutz

Στο πρώτο ελληνικό online πολυκατάστημα χειροποίητων δημιουργιών με τίτλο jamjar.gr επένδυσε η εταιρεία Skroutz Α.Ε. Το jamjar παρουσιάστηκε στο Διαδίκτυο το 2013 ως ένα online πολυκατάστημα (shop-in-shop), με σκοπό να δώσει ώθηση στους πιο ταλαντούχους ανεξάρτητους δημιουργούς και να αναδείξει τη δουλειά τους, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν online τις πιο πρωτότυπες και «ψαγμένες» χειροποίητες δημιουργίες. Στην πλατφόρμα συμμετέχουν ήδη περισσότεροι από 150 χειροτέχνες και δημιουργοί. Στο jamjar οι καταναλωτές θα βρουν περισσότερα από 4.000 επιλεγμένα προϊόντα (κοσμήματα, αξεσουάρ και ρούχα, είδη σπιτιού και τέχνης κ.ά.).

Ζημίες στο εννεάμηνο για «Παπουτσάνης»

Ζημίες μετά από φόρους ύψους 300.000 ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2015 η εταιρεία «Παπουτσάνης», έναντι κερδών 300.000 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε η εταιρεία, κατά το εννεάμηνο του 2015 οι εξαγωγές ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 33% του συνολικού κύκλου εργασιών. Περίπου το 23% αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων «Παπουτσάνης» στο εσωτερικό και το εξωτερικό, το 31% πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά και το υπόλοιπο 46% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις. Ο κύκλος εργασιών κατά το εννεάμηνο ανήλθε σε 11,7 εκατ. έναντι 13,7 την αντίστοιχη περίοδο του 2014, παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,6% λόγω της διακοπής της συνεργασίας με πελάτη της εταιρείας στο εξωτερικό. Αφαιρουμένης της ως άνω διακοπείσας συνεργασίας, οι πωλήσεις εννεαμήνου είναι αυξημένες κατά 12,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, καλύπτοντας ήδη μεγάλο μέρος της απώλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή