Στ. Θεοδωράκης: Στο Συμβούλιο χωρίς ψευδαισθήσεις

Στ. Θεοδωράκης: Στο Συμβούλιο χωρίς ψευδαισθήσεις

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή το κυοφορούμενο συμβούλιο αρχηγών, ο κ. Στ. Θεοδωράκης επιβεβαίωσε χθες την πλήρη άρνηση του κόμματός του να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη στην κυβέρνηση. Αυτό διεφάνη όχι μόνον από διαρροές της Σεβαστουπόλεως, αλλά και από προσωπική ανάρτηση που έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο Facebook, αποδεχόμενος μεν τη συμμετοχή του στο συμβούλιο αρχηγών, αλλά και καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό για παρελκυστικές κινήσεις εντυπωσιασμού που έχουν ως μόνο στόχο την προσπάθεια της προσωπικής του διάσωσης από τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε.

«Το Ποτάμι θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών, χωρίς όμως ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ο,τι έγινε και με το μνημόνιό του. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να σωθεί η χώρα με μεταρρυθμίσεις και μείωση του κομματικού κράτους, και εκείνος έβαλε νέους φόρους αφήνοντας απείραχτες τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δύο φορές και πολύ περισσότερο στους ίδιους ανθρώπους», έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

Την ίδια στιγμή, συνεργάτες του, θέλοντας να καταδείξουν ότι πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι πιστεύουν ότι το Ποτάμι θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήριζαν «καταστροφικές για τη χώρα» όλες τις επιλογές που έχει κάνει και η νέα κυβέρνηση Τσίπρα. Απαριθμούσαν «τους διορισμούς ημετέρων χωρίς ίχνος αξιοκρατίας, που συνεχίζονται», τον «ερασιτεχνικό τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα τις πληρώσουν και πάλι οι φορολογούμενοι», αλλά και τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία, οι οποίες, όπως έλεγαν, «είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη της ιδεοληψίας των στελεχών του που, παρά την κρίση, εξακολουθούν και ζουν εκτός τόπου και χρόνου». «Δεν προτιθέμεθα να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και επιδιώκει να συνεπωμιστεί τις ευθύνες της γιατί ξέρει προφανώς ότι οι επιλογές της είναι αδιέξοδες», έλεγαν στελέχη της Σεβαστουπόλεως, ενώ με αυτό το σκεπτικό το Ποτάμι προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι βουλευτές του Ποταμιού επιφυλάσσονταν χθες με ανάλογο τρόπο να αντιμετωπίσουν και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι δεν προτίθενται καθ’ οιονδήποτε τρόπο να καλύψουν με τις δικές τους ψήφους τυχόν νέες απώλειες από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή