Ματιές στον κόσμο

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Google Campus στην Πολωνία

Επισκέπτες αλλά και εργαζόμενοι σε start-ups επιχειρήσεις εικονίζονται σε αυτήν τη λήψη μέσα από το Google Campus που άρχισε να λειτουργεί στη Βαρσοβία. Κέντρο για νεοφυείς επιχειρήσεις, το Google Campus είναι ενδεικτικό του νέου δυναμισμού που κατακτά η πολωνική νεολαία σε ένα περιβάλλον ανοικτών οριζόντων. Η μητρική Google αποφάσισε να ανοίξει αυτό το κάμπους για επιχειρήσεις στην Πολωνία καθώς επέλεξε τη Βαρσοβία (μαζί με λίγες ακόμη πόλεις) για να την αναδείξει σε επιχειρηματικό και τεχνολογικό hub. Οι νέες ανοικτές κοινωνίες προϋποθέτουν την ενθάρρυνση της καινοτομίας, και παρά τα προβλήματα, όλες οι χώρες, οι οποίες είχαν σοβιετικό παρελθόν, έχουν επιδοθεί στην επένδυση της νέας επιχειρηματικότητας. Oι άλλες πόλεις που έχουν επιλεγεί από την Google είναι το Λονδίνο, το Τελ Αβίβ, το Σάο Πάολο, η Σεούλ και η Μαδρίτη. «Χτίζουμε κοινότητες όπου οι επιχειρηματίες έρχονται να μάθουν και να ξεκινήσουν κάτι νέο».

ΜΑΔΡΙΤΗ

Ο Ingres στο Πράδο

Δύο άνδρες  στέκονται μπροστά στο έργο «Η κόμισσα της Haussonville», δημιούργημα του Γάλλου ζωγράφου Auguste-Dominique Ingres. Στο Πράδο της Μαδρίτης, άρχισε πριν από λίγες ημέρες η μεγάλη έκθεση – αφιέρωμα στον μεγάλο ζωγράφο του 19ου αιώνα, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου. Η έκθεση με τον λιτό τίτλο «Ingres» ανθολογεί ορισμένα από τα καλύτερα έργα του.

ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ

Κεραμικές φιγούρες

Από τον 18ο αιώνα, στην Καταλωνία υπάρχει το έθιμο κατασκευής κεραμικών με πρόσωπα σε στιγμές αφόδευσης. Στην Gerona παρουσιάστηκαν φιγούρες του Ρονάλντο και του Μέσι, που προκάλεσαν αίσθηση. Γνωστές ως «Caganers», οι φιγούρες συμβολίζουν τη γονιμότητα ενόψει της νέας χρονιάς. Σύμφωνα με το έθιμο, οι φιγούρες κρύβονται στις χριστουγεννιάτικες φάτνες.

ΠΕΚΙΝΟ

Ο Μποτέρο και οι Κινέζοι

Η διεθνής γλώσσα του Κολομβιανού ζωγράφου Φερνάντο Μποτέρο, με τις χαρακτηριστικές εύσωμες φόρμες, τον έχει κάνει δημοφιλή παντού. Αυτήν την περίοδο, μια νέα έκθεση έργων του παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, στο Πεκίνο, και εμφανίζει όλον τον εικαστικό κόσμο ενός καλλιτέχνη ο οποίος έχει δημιουργήσει πίνακες και γλυπτά για πολλές χώρες του κόσμου.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Ενα ταλέντο στη σοφίτα

Μια μέρα, η Ρο Ντάνμπαρ έβλεπε στην τηλεόραση μια έκθεση παλαιοπωλών, όταν ξαφνικά είδε έναν πίνακα της θείας της, Εβελιν Ντάνμπαρ, τον οποίο ο σχολιαστής χαρακτήριζε αριστούργημα. Πήγε στη σοφίτα και ανακάλυψε 500 έργα της αφανούς ζωγράφου, η οποία ήταν η θεία της, όλα σε ρολό. Σήμερα, η Evelyn Dunbar θεωρείται μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ζωγράφος του 20ού αιώνα με ένα ιδιαίτερο ύφος αλληγορίας. Εως 14/2 μπορεί κανείς να δει τα έργα της στην Palant House Gallery στο Tσιτσέστερ, όπου παρουσιάζεται η έκθεση «Evelyn Dunbar: The Lost Works».

ΗΠΑ

Χίλαρι ως χάρτινη κούκλα

Δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά το βιβλίο «Hillary Rodham Clinton Presidential Playset», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από την Quirk Books. Με εικονογράφηση της Caitlin Kuhwald, ο χρήστης του βιβλίου μπορεί να διαλέξει μια έκφραση προσώπου της Χίλαρι και να την ταιριάξει με διαφορετικά ρούχα ή να διαλέξει τον Μπιλ Κλίντον με μπουρνούζι στον κήπο του Λευκού Οίκου. Είναι η νέα, παλιά, μόδα με τις χάρτινες κούκλες που επιστρέφει ως «έξυπνο» δώρο. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει δέκα κούκλες του ζεύγους Κλίντον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή