Δεν προσέρχεται ο κ. Κουτσούμπας στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Δεν προσέρχεται ο κ. Κουτσούμπας στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, τη σύγκληση του οποίου δρομολογεί το Μέγαρο Μαξίμου. Από τον Περισσό καταγγέλλουν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως πρόσχημα εξασφάλισης της μεγαλύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης από τα αστικά κόμμα, με σκοπό την καλλιέργεια «ψευδεπίγραφης συναίνεσης και “εθνικής ομοψυχίας”», ώστε να εξασφαλιστεί η ανοχή των κομμάτων «στα μέτρα σφαγιασμού του λαού που έχουν δρομολογηθεί» ήδη από το καλοκαίρι και στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών συνδέεται άμεσα και με τις γενικότερες διεθνείς και γεωπολιτικές εξελίξεις, και δη με την κατάσταση στη Συρία. Η κυβέρνηση, αναφέρουν, «προωθεί την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό».

Από τον Περισσό τονίζουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε έναν «διάλογο-παρωδία» και προσθέτουν πως «η όποια συζήτηση και η κατάθεση των προτάσεων των πολιτικών κομμάτων κάλλιστα μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των διαδικασιών της Βουλής». Από το ΚΚΕ διαμηνύουν «καμία συναίνεση, καμία ανοχή», ενώ απευθύνουν πρόσκληση στον λαό «να ορθώσει το ανάστημά του, να οργανώσει την πάλη του, για να παρεμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα, να ανατρέψει τελικά το ίδιο το σύστημα που φέρνει κρίσεις, φτώχεια, ανεργία και πολέμους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή