Δίωξη στον διευθυντή της «Τζουμχουριέτ» για κατασκοπεία

Δίωξη στον διευθυντή της «Τζουμχουριέτ» για κατασκοπεία

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 ΑΓΚΥΡΑ. Κλιμακώνει τον ακήρυκτο πόλεμο εναντίον του αντιπολιτευόμενου Τύπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατασκοπείας και της δημοσιοποίησης κρατικών απορρήτων, κατηγορίες που τιμωρούνται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη, συνελήφθησαν και παραπέμπονται σε δίκη ο διευθυντής της ιστορικής κεμαλικής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», Τσαν Ντουντάρ, και ο συντάκτης της ίδιας εφημερίδας, Ερντέμ Γκιουλ.

Αφορμή για τη δίωξή τους στάθηκε ρεπορτάζ που αποκάλυπτε τη μεταφορά όπλων στη Συρία από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών. Οι κατηγορούμενοι απειλούνται με βαρύτατες ποινές, ακόμη και με ισόβια κάθειρξη. Σε ένα άλλο κρούσμα δίωξης του αντιπολιτευόμενου Τύπου, συνελήφθη και απειλείται με κάθειρξη οκτώ ετών για εξύβριση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δημοσιογράφος Μπουλέντ Ερίς, της αγγλόφωνης εφημερίδας Today’s Zaman.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή