Αύξηση τζίρου και κερδών για την ΕΛΒΑΛ στο 9μηνο

Αύξηση τζίρου και κερδών για την ΕΛΒΑΛ στο 9μηνο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aύξηση της κερδοφορίας κατά 127,27% πέτυχε η ΕΛΒΑΛ θυγατρική του ομίλου Viohalco, το φετινό εννεάμηνο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 22,5 εκατ. ευρώ την εξεταζόμενη περίοδο έναντι 9,9 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου 2014.

Ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 22% στα 95,6 εκατ. ευρώ από 58,3 εκατ. που ήταν το εννεάμηνο του 2014, ενώ ο συνολικός όγκος πωλήσεων του ομίλου ανήλθε σε 271.000 τόνους. Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν στα 95,6 εκατ. από 58,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 59% στα 88,2 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 40 εκατ. έναντι 11 εκατ. ευρώ.

Στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται η αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα έλασης αλουμινίου με τον αντίστοιχο τομέα του ομίλου να καταγράφει αύξηση όγκου πωλήσεων κατά 3% και κύκλου εργασιών κατά 16%. Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 88 εκατ. ευρώ έναντι 56 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Στη διάρκεια του εννεαμήνου 2015 συνεχίστηκε το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου με τις επενδυτικές ροές να ανέρχονται σε 76,4 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή