Πριν παίξει αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

Πριν παίξει αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του εντός έδρας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς νίκη, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την Γκαμπάλα, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Νωρίτερα, το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαμάεφ στη Ρωσία έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση της Τούμπας. Η Κράσνονταρ, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Γκαμπάλα, κέρδισε την Ντόρτμουντ με σκορ 1-0 και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, μετατρέποντας σε… αγγαρεία τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να δώσει κάποιο ενδιαφέρον στον αγώνα του ΠΑΟΚ, αλλά τρεις από τις τελικές προσπάθειες των παικτών της βρήκαν στο δοκάρι.

Στην Τούμπα επαληθεύθηκαν όσοι θεωρούσαν ότι χωρίς κανένα κίνητρο, το παιχνίδι θα ήταν μέτριο. Ετσι ήταν και χωρίς κάποια σοβαρή ευκαιρία κύλησε το πρώτο μέρος, στο οποίο οι παίκτες της Γκαμπάλα κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα κυρίως στο πρώτο μισάωρο και είχαν και μια υποψία ευκαιρίας με ένα σουτ του Αντόνοφ που απέκρουσε ο Γλύκος.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά του Μακ από φάουλ του Πέλκα λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου και με αυτή τη διάθεση μπήκε στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Τούντορ όσες φορές πίεσαν την Γκαμπάλα δημιούργησαν ευκαιρίες. Καλύτερες από όλες ήταν στο 63΄, όταν ο Μπερμπάτοφ κοντρολάρισε εξαιρετικά, έστρωσε στον Σάμπο και αυτός από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ, και στο 76΄, όταν ο Μακ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μπεζοτόσνι.

Στο φινάλε του αγώνα ο Ιβάν Σαββίδης παρακολουθούσε όρθιος και προβληματισμένος, ενώ ο κόσμος ειρωνικά τραγουδούσε πως θα πάρουν το κύπελλο UEFA.

Η βαθμολογία: Κράσνονταρ 10, Ντόρτμουντ 10, ΠΑΟΚ 4, Γκαμπάλα 2. Η επόμενη αγωνιστική: 10/12: Ντόρτμουντ – ΠΑΟΚ, Γκαμπάλα – Κράσνονταρ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Ροντρίγκες, Κίτσιου (78΄ Αθανασιάδης), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας (46΄ Σάμπο), Μακ, Μπερμπάτοφ (71΄ Μυστακίδης).

ΓΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόσνι, Ρικαρντίνιο, Στάνκοβτς, Ράφαελ, Ντασντεμίροφ, Σαντίγκοφ (87΄ Τζαμάλοφ), Γκάι, Ζαργκάροφ (83΄ Μιρζαβένκοφ), Ζεκ, Ζενιόφ, Αντόνοφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή