Σάλο προκάλεσε η στάση του Τραμπ προς δημοσιογράφο

Σάλο προκάλεσε η στάση του Τραμπ προς δημοσιογράφο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΡΤΛ ΜΠΙΤΣ, Β. ΚΑΡΟΛΙΝΑ. Τον δημοσιογράφο των Times της Νέας Υόρκης Σερζ Κοβαλέσκι, ο οποίος πάσχει εκ γενετής από αρθρογρύπωση και αντιμετωπίζει έντονα κινητικά προβλήματα, ειρωνεύθηκε δημοσίως ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πόλη Μερτλ Μπιτς της Βόρειας Καρολίνας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ακόμη και μεταξύ ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που ο Τραμπ υπερασπιζόταν την πρόσφατη δήλωσή του, πως «χιλιάδες μουσουλμάνοι» πανηγύρισαν στο Νιου Τζέρσεϊ την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, την ώρα που οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρεαν. Ο ισχυρισμός αυτός αποδείχθηκε ολωσδιόλου αναληθής, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης και της αστυνομίας της πολιτείας.

Την ώρα που ο Τραμπ καταφερόταν εναντίον άρθρου το οποίο είχε γράψει ο Κοβαλέσκι λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών μιμήθηκε κοροϊδευτικά τις κινήσεις των χεριών του δημοσιογράφου. Η πάθηση του Κοβαλέσκι δεν του επιτρέπει να κινεί με άνεση τα χέρια του, υποχρεώνοντάς τον σε απότομες και συνήθως άστοχες κινήσεις.

Η περιφρόνηση που επιδεικνύει ο Τραμπ για τον ανάπηρο δημοσιογράφο έχει, όμως, προϊστορία, καθώς ο Κοβαλέσκι είχε καλύψει, για λογαριασμό της εφημερίδας Daily News, τη σταδιοδρομία του Τραμπ μεταξύ 1987 και 1993 και τις πολλαπλές πτωχεύσεις των κατασκευαστικών εταιρειών του. «Το θλιβερό στην υπόθεση αυτή είναι ότι η συμπεριφορά του Τραμπ δεν μου προξενεί την παραμικρή εντύπωση, δεδομένης της ιστορίας του», είπε ο Κοβαλέσκι.

Η εκπρόσωπος Τύπου της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Χόουπ Χικς, αρνήθηκε χθες να σχολιάσει το περιστατικό, ενώ συνάδελφός της δήλωσε ότι «ο κ. Τραμπ δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Κοβαλέσκι ήταν ανάπηρος και δεν εκφράστηκε περιφρονητικά με κανέναν τρόπο για την εμφάνισή του». Αλλοι εκπρόσωποι της εκστρατείας του Τραμπ αρνήθηκαν ότι ο υποψήφιος σκόπευε να μειώσει τον δημοσιογράφο, αρνούμενοι ότι τον ειρωνεύθηκε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή