Στα 3,17 εκατ. τα κέρδη εννεαμήνου για την Ευρώπη Ασφαλιστική

Στα 3,17 εκατ. τα κέρδη εννεαμήνου για την Ευρώπη Ασφαλιστική

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατήρηση της κερδοφορίας της στα 3,17 εκατ. ευρώ έναντι 3,11 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2014 κατέγραψε η Ευρώπη Ασφαλιστική, παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον. Τα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 12,92 εκατ. ευρώ έναντι 15,17 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων να συμμετέχει με 40,4% στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας και οι λοιποί κλάδοι με 59,6%.

Στον κλάδο αυτοκινήτου η πτωτική τάση της παραγωγής ασφαλίστρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νικόλαο Μακρόπουλο, οφείλεται στην απόφαση της διοίκησης να μην ακολουθήσει την πολιτική του χαμηλού ασφαλίστρου, εκτιμώντας ότι θα έθιγε τον στόχο για διατήρηση υψηλής φερεγγυότητας και αξιοπιστίας. Οι στρατηγικές επιλογές της εταιρείας είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση όλων των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών αποδοτικότητας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 24,5%, τα τεχνικά αποθέματα σε 10 εκατ. ευρώ και το σύνολο των επενδύσεων και των χρηματικών διαθεσίμων της εταιρείας σε 17,26 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το σύνολο των τεχνικών αποθεμάτων κατά 172,15%.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για τη φερεγγυότητα (Solvency II) από την 1η Ιανουαρίου 2016 και υπέβαλε επιτυχώς στην Τράπεζα της Ελλάδος τα Ποσοτικά Υποδείγματα Αναφοράς (Quarterly QRTs) για το τρίτο τρίμηνο του 2015, στα οποία απεικονίζεται ο υπολογισμένος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Solvency II (SCR ratio) με ημερομηνία αναφοράς την 30ή Σεπτεμβρίου 2015. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Ευρώπης Ασφαλιστικής ανήλθε στο 207% με διαθέσιμα ίδια κεφάλαια 9,22 εκατ. ευρώ σε περιβάλλον Solvency II. Οι απαιτούμενες κεφαλαιακές ανάγκες ανήλθαν στα 4,45 εκατ. ευρώ, γεγονός που, σύμφωνα με τη διοίκηση, επιβεβαιώνει τη σωστή διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και την κατανομή τους σε εκδότες με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα.

Στη θετική πορεία της εταιρείας συνέβαλε η ανάπτυξη των συνεργασιών με νέα παραγωγικά δίκτυα και η ενίσχυση της θέσης της σε κλάδους ασφάλισης όπου μέχρι πρότινος δεν διέθετε ισχυρή παρουσία, όσο και η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της στους τομείς που ειδικεύεται για πάνω από 45 χρόνια, δηλαδή στους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή