Η επόμενη μέρα για την Πηγή Δεβετζή

Η επόμενη μέρα για την Πηγή Δεβετζή

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε αφαίρεση όλων των μεταλλίων και των επιδόσεών της από το 2007 και έπειτα κινδυνεύει η Πηγή Δεβετζή. Το «κατεψυγμένο» δείγμα, με την ουσία της ναδρολόνης, αναμένεται να στιγματίσει ανεπανόρθωτα την καριέρα της Ελληνίδας Ολυμπιονίκoυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αθλήτρια, προς το παρόν, δεν φέρεται αποφασισμένη να ζητήσει την εξέταση του Β΄ δείγματος. Κι ενώ στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, o πρώην πρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), Ντικ Πάουντ, υποσχέθηκε σε συνέντευξή του ότι τη νέα χρονιά θα υπάρξουν εντυπωσιακές αποκαλύψεις για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές.

Μπορεί η ιστορία με τους 28 αθλητές υψηλού επιπέδου, που είχαν θετικά δείγματα στο παγκόσμιο της Οζάκα (2007), να έγινε γνωστή τον Απρίλιο, οι πρώτες πληροφορίες, όμως, στην Ελλάδα έφτασαν με ένα φάκελο στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ τον Αύγουστο. Αποστολέας ήταν η IAAF και παραλήπτρια η Πηγή Δεβετζή.

Η επόμενη πράξη διαδραματίστηκε πριν από λίγες ημέρες όταν ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της IAAF ότι «οι εξηγήσεις που έδωσε η Πηγή Δεβετζή δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές». Kαι έτσι οι ιθύνοντες αποφάσισαν την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την αθλήτρια.

Ο ΣΕΓΑΣ θα πάρει τον φάκελο από τα εργαστήρια της IAAF, ο οποίος κοστίζει 1.000 ευρώ και η Ολυμπιονίκης πρέπει μέσα σε 14 ημέρες να ενημερώσει εάν θα παραστεί στη δικαστική επιτροπή. Η αθλήτρια θα καταθέσει την άποψή της και η επιτροπή αφού αποφανθεί για το θέμα θα στείλει την απόφαση στην IAAF. Από εκεί και πέρα η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι η αρμόδια για να αποφασίσει για την ποινή.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει αποφασίσει να διεξάγει τους επόμενους μήνες δεκάδες ελέγχους στους αθλητές του, καθώς οι εκπρόσωποί του φέρονται αποφασισμένοι να διώξουν το στίγμα του ντόπινγκ από τον ελληνικό στίβο.

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του WADA, Ντικ Πάουντ, αποκάλυψε στην εφημερίδα «Independent» ότι το δεύτερο μέρος της έρευνας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αντιντόπινγκ για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών θα εντυπωσιάσει τον κόσμο. «Δεν θέλουμε η έκθεση να δημοσιοποιηθεί την περίοδο των γιορτών, γιατί μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Οπότε αυτό θα γίνει τον νέο χρόνο» τόνισε ο Καναδός παράγοντας.

Το πρώτο μέρος της έρευνας έφερε στη επιφάνεια το θέμα της χρήσης ουσιών από Ρώσους αθλητές και η προσπάθεια που γινόταν για τη συγκάλυψή τους. Το κόστος της έχει ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή