Τηλεφωνική εταιρεία τιμά τον Κιμ Ιλ Σουνγκ

Τηλεφωνική εταιρεία τιμά τον Κιμ Ιλ Σουνγκ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την προσθήκη ενός ψηφίου στον κωδικό τηλεφωνικών κλήσεων της ενδοχώρας θα τιμήσει τη γέννηση του «πατέρα» της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Koryolink, ύστερα από αίτημα των κρατικών αρχών στο πλαίσιο της εορταστικής προπαγάνδας. Με αυτό τον τρόπο, κάθε φορά που οι πολίτες θα καλούν έναν αριθμό, θα γιορτάζουν τη μνήμη του ιδρυτή του κράτους. Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ γεννήθηκε το 1912. Το έτος γέννησής του θα αντικαταστήσει τον κωδικό 191, ο οποίος χρησιμοποιείτο από την εταιρεία.

Η Koryolink εξυπηρετεί περίπου δυόμισι εκατομμύρια Βορειοκορεάτες από την ίδρυσή της, το 2008, και πολλά κυβερνητικά στελέχη την έχουν επιλέξει για τις τηλεπικοινωνίες τους. Μία απλή σύνδεση κινητού τηλεφώνου μπορεί να κοστίζει έως και το ένα πέμπτο του μέσου ετήσιου εισοδήματος στη Βόρεια Κορέα, με αποτέλεσμα να αποτελεί προνόμιο της ελίτ. Ο αριθμός των χρηστών, ωστόσο, έχει αυξηθεί σημαντικά. Η υπηρεσίες της Koryolink κοστίζουν τρεις χιλιάδες γουον Βόρειας Κορέας για τρεις μήνες, ενώ, για να αγοράσει κανείς περισσότερα λεπτά ομιλίας, υποχρεούται να χρησιμοποιήσει ξένο νόμισμα.

Η αντίπαλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Kangsung Net κοστίζει ένα τρίτο λιγότερο από την Koryolink. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με το εθνικό νόμισμα, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να χρησιμοποιούν πιο σταθερά νομίσματα του εξωτερικού. Ο κωδικός για την Kangsung Net θα παραμείνει 195.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή