Την Δευτέρα η απόφαση για το ντέρμπι

Την Δευτέρα η απόφαση για το ντέρμπι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου θα εκδοθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λίγκας σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», συνέπεια των οποίων και κατόπιν απόφασης του διαιτητή Παππά δεν τελέστηκε ο προγραμματισμένος αγώνας Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Από την ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής προέκυψε ότι βάσει κατηγορητηρίου ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, ούτε από την πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια» του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ. Σιμιτζόγλου, ούτε από την κλήση με βάση το άρθρο 21 του ΚΑΠ περί «μη τέλεσης ή διακοπής αγώνα».

Ο Παναθηναϊκός υπέβαλε ένταση κατά του κύρους του φύλλου αγώνα του διαιτητή και ζητώντας την τέλεση αγώνα εντός 15 ημερών όπως προβλέπεται σε περίπτωση που ο αγώνας δεν τελείται χωρίς υπαιτιότητα των δύο ομάδων.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η πλευρά του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν αβάσιμη αφού στο διάστημα που μεσολάβησε από τη ρίψη πέντε φωτοβολίδων ευθείας βολής, μια εκ των οποίων προκάλεσε «ερυθρότητα» στον Φιμπόγκασον, έως την απόφαση για μη τέλεση του αγώνα δεν υπήρξε, με εξαίρεση συμπλοκή στη θύρα 11 μεταξύ φιλάθλων και αστυνομίας, «τεταμένη ατμόσφαιρα», όπως επικαλείται ο διαιτητής.

«Θεωρούμε ότι η εκ μέρους του διαιτητή απόφαση ήταν όχι μόνο εσφαλμένη αλλά και επιπόλαια και προκάλεσε τα επεισόδια που έγιναν μετά την ανακοίνωση της αναβολής. Δεν υπήρχε λόγος να μην τελεστεί ο αγώνας. Ο Παππάς διαψεύδεται τόσο με την έκθεση της αστυνομίας αλλά και από την έκθεση του παρατηρητή της Λίγκας», τόνισε ο δικηγόρος του ΠΑΟ, Ι. Κάρμης. Επίσης, υποστηρίχθηκε ότι η αστυνομία ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο των φιλάθλων κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Κύρια παρέμβαση ως προς την ένσταση του Παναθηναϊκού κατά το κύρος του φύλλου αγώνα υπέβαλε ο Ολυμπιακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή