Σύντομα (27/11/15)

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εφαρμογή πληρωμής ασφαλίστρων από την Ergo

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξόφλησης ασφαλίστρων –μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας– έως 12 άτοκες δόσεις προσφέρει η Ergo Ασφαλιστική στους πελάτες της. Η σχετική δυνατότητα παρέχεται μέσω της νέας εφαρμογής «Ergo Premium Pay», στην οποία οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας www.ergohellas.gr. Η εφαρμογή επιτρέπει την εξόφληση των ασφαλίστρων έως και 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με τους μήνες διάρκειας του ασφαλιστηρίου, με χρήση της πιστωτικής κάρτας, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση και με την προϋπόθεση ότι η κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 30 ευρώ. Οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα διενεργούνται με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών που εγγυάται η Τράπεζα Πειραιώς και υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες προστασίας των στοιχείων των συναλλασσομένων. Η δυνατότητα για ηλεκτρονικές πληρωμές εντάσσεται στις προσπάθειες της Ergo να αναβαθμίσει και να βελτιώσει τις υπηρεσίες προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της, υλοποιώντας την υπόσχεσή της «Ασφαλίζω σημαίνει καταλαβαίνω».

Ανοδος τζίρου κατά 87% για την MLS στο εννεάμηνο

Αύξηση 87% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της MLS το εννεάμηνο του 2015 και ανήλθε σε 15,27 εκατ. ευρώ από 8,17 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,88 εκατ. ευρώ έναντι 1,64 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014, αυξημένα κατά 15% όπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη εταιρεία. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 4,30 εκατ. ευρώ έναντι 3,87 εκατ. ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά 11%. Η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 22,44 εκατ. ευρώ από 21,12 εκατ. ευρώ στις 31.12.2014. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜLS, Γιάννης Καματάκης, δήλωσε τα εξής: «Η MLS, μέσα στο τρίμηνο των κλειστών τραπεζών και των capital controls, συνεχίζει την πορεία ισχυρής ανάπτυξης στην οποία έχει εισέλθει, επιβραβεύοντας αλλά και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των μετόχων και των συνεργατών της. Με αιχμή του δόρατος την καινοτομία, η MLS σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της εντός και εκτός Ελλάδας με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία». Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η νέα μεγάλη κατηγορία προϊόντων όπου εισήλθε η επιχείρηση είναι η Super Smart TV.

Ταχύτητες μετάδοσης 500 Mbps σε δίκτυο τεχνολογίας LTE επιτεύχθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάσθηκαν η Ericsson και η Cosmote, οι οποίες εφάρμοσαν την καινοτόμο τεχνολογία FDD 3xCarrier Aggregation & 256 QAM της Ericsson στο δίκτυο της Cosmote. Η σχετική επίδειξη έγινε σε συνέδριο τηλεπικοινωνιών πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα και ήταν η πρώτη φορά που επιτεύχθηκε μια τέτοια ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων σε δίκτυο κινητής. «Με τις συνεχείς πρωτιές που σημειώνει ο όμιλος ΟΤΕ, όπως η επίδειξη ταχυτήτων έως και 500 Mbps μέσω του δικτύου μας 4G+, επιβεβαιώνουμε την τεχνολογική μας υπεροχή, κάνοντας τη διαφορά για τους πελάτες μας», σχολίασε ο γεν. διευθυντής Τεχνολογίας του ομίλου ΟΤΕ, Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

Αισιόδοξα μηνύματα από την IBTM 2015

Περισσότερες από 60 συναντήσεις με επαγγελματίες από τον διεθνή χώρο του συνεδριακού τουρισμού πραγματοποίησαν στελέχη του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) κατά τη συμμετοχή τους στη διεθνή έκθεση συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού IBTM 2015, η οποία έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη υπό τη «σκιά» των συμβάντων στη Γαλλία. Τα στελέχη του ACVB κατέγραψαν ανοδικές τάσεις στη ζήτηση φέτος για ταξίδια κινήτρων στην Αθήνα, ενώ διαπίστωσαν ενδιαφέρον για την πρωτεύουσα ως πιθανού προορισμού για την πραγματοποίηση ορισμένων μεγάλων διεθνών συνεδρίων την περίοδο 2017-2019.

Τουριστική έκθεση για Ελλάδα και Κύπρο στη Βαρσοβία

Aπό τις 11 ώς τις 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Βαρσοβία η αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα και την Κύπρο, Grecka Panorama I Cypr. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή της χώρας στο τρίπτυχο Τουρισμός – Πολιτισμός – Γαστρονομία και η προώθηση προορισμών, επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών στο πολωνικό κοινό. Στην έκθεση συμμετέχουν προορισμοί και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα, όπως οι περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας αλλά και δήμοι μεταξύ των οποίων Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Κω, Καβάλας, ο Δήμος Καλαμπάκας για τον προορισμό των Μετεώρων και η Ενωση Ξενοδόχων Τρίπολης. Επίσης, σημαντική παρουσία θα έχουν η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής και η Πανελλήνια Ενωση Κάμπινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή