Προτάσεις

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μ. Χατζιδάκις από την Ορχήστρα ΕΡΤ

Ενα σημαντικό «μουσικό» γεγονός συνοδεύει τις δύο συναυλίες που δίνει απόψε και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (στις 8.30 μ.μ.) η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» και το «Blue» του Μάνου Χατζιδάκι. Σήμερα θα κυκλοφορήσει η στερεοφωνική μορφή του «Χαμόγελου της Τζοκόντας» όπως είχε αποτυπωθεί στην αμερικανική έκδοσή του, καθώς φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του έργου. Την Ορχήστρα της ΕΡΤ διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Σ. Β.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Διαβήτες, μολύβια και διαστημόμετρα

Το πώς ένα χρηστικό εργαλείο μπορεί να έχει εξαιρετικές αισθητικές και διακοσμητικές αρετές φανερώνει με υπέροχο τρόπο η έκθεση «Το εργαστήριο του αρχιτέκτονα» στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. Παρουσιάζει τρίγωνα και καμπυλόγραμμα, πολύτιμες κασετίνες οργάνων που περιέχουν διαβήτες και διαστημόμετρα, κλιμακόμετρα από ελεφαντόδοντο και ξύλο βελανιδιάς, και, ανάμεσά τους, τον μεγάλο πρωταγωνιστή, το μολύβι. Ολα, τεκμήρια που βρέθηκαν σε αρχιτεκτονικά αρχεία που χρονολογούνται από την εποχή του Καποδίστρια έως σήμερα. Μέχρι τις 10/1. Πειραιώς 138.  Γ. Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή