Αναιμική εικόνα στο Χ.Α.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aναιμική εικόνα παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο καθώς απουσίαζαν οι 3 συστημικές τράπεζες(Alpha Bank,  Πειραιώς, Eurobank). Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε +1,09% και διαμορφώθηκε στις 649,79 μονάδες. 

Η αξία των συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και διαμορφώθηκε στα 26,42 εκατ. ευρώ. Σε εβδομαδιαία βάση το Χρηματιστήριο υποχώρησε -1,32%.Σήμερα δεν διαπραγματεύθηκαν οι μετοχές της Alpha, Eurobank, Πειραιώς ενώ η μετοχή της Εθνικής τράπεζας θα ανασταλεί η διαπραγμάτευση της την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015. Οι τραπεζικές μετοχές θα μείνουν εκτός χρηματιστηρίου για τρεις ημέρες ώστε όταν επανέλθουν να έχει υπάρξει αναπροσαρμογή των reverse split και θα ακολουθήσει η εισαγωγή των νέων μετοχών.

Θυμίζουμε ότι μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου 2015 έχει καθοριστεί η περίοδος της δημόσιας προσφοράς της Εθνικής με στόχο 300 εκατ και τιμή 0,30 ευρώ μετά reverse split ή 0,02 ευρώ προ reverse split. Μεθαύριο Δευτέρα, ολοκληρώνεται η υποχρέωση για τις 220 εισηγμένες να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου για την τρέχουσα οικονομική χρήση. Τα έως τώρα αποτελέσματα έδειξαν ότι μία ομάδα 20-25 εισηγμένων επέδειξαν ανθεκτικότητα γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων τους προέρχεται από τις θυγατρικές στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή