Την Τετάρτη η απεργία δημοσιογράφων για το Ασφαλιστικό

Την Τετάρτη η απεργία δημοσιογράφων για το Ασφαλιστικό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, θα απεργήσουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, προηγούμενη της κηρυχθείσας απεργίας για την Πέμπτης 3/12, από τις 6:00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, οι δημοσιογράφοι απεργούν απαιτώντας:

Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Επίσης, η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την ανακοίνωση των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του αγγελιοσήμου, διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους για την θωράκιση και οχύρωση του αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας, ενάντια στην συντονισμένη εκ μέρους των δανειστών, των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος».

Οι συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 2/12/2015 και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Επίσης, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή