Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eurobank

Σχέδιο αναδιάρθρωσης

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Eurobank την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Ο τίτλος της τράπεζας κατέγραψε συνολικές απώλειες 17,65%. Μεταξύ των δεσμεύσεων που περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα πρέπει να υλοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 είναι η μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα σε 510 κατ’ ανώτατο όριο έως το τέλος του 2017, καθώς και του αριθμού των υπαλλήλων στην Ελλάδα σε 9.800 κατ’ ανώτατο όριο έως το τέλος του 2017.

Jumbo

Αύξηση πωλήσεων

Μικρή εβδομαδιαία άνοδο 2,41% κατέγραψε η μετοχή του Jumbo στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων του Νοεμβρίου. Ο τίτλος διαπραγματεύθηκε στα 9,770 ευρώ στο κλείσιμο της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου. Οι πωλήσεις για τον φετινό Οκτώβριο και τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα σημειώνουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αγορά στην Ελλάδα παραμένει ανθεκτική. Ωστόσο, οι πωλήσεις των Χριστουγέννων παραμένουν καθοριστικές για την πορεία του β’ τριμήνου.

Μπουτάρης & Υιός

Ζημίες το α΄ εξάμηνο

Ισχυρές πιέσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της οινοποιητικής εταιρείας «Μπουτάρης & Υιός», με αποτέλεσμα η μετοχή να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες 38,6%. Ασφαλώς και το θέμα της φορολόγησης στο κρασί επηρεάζει άμεσα την εταιρεία. Στη διάρκεια του α’ εξαμήνου η εισηγμένη παρουσίασε ζημιές προ φόρων ύψους 428.000 ευρώ έναντι ζημιών 518.000 ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2014. Οι δαπάνες διάθεσης το α΄ εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 202.000 ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 1,912 εκατ.

Δρομέας

Ανάληψη διαγωνισμών

Aγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή του Δρομέα, με αποτέλεσμα ο τίτλος να σημειώσει εβδομαδιαία κέρδη 24,71%. Η εταιρεία με έδρα τις Σέρρες έχει αποκτήσει ανθεκτικότητα απέναντι στην πολύχρονη ύφεση, καθώς διεκδικεί και πετυχαίνει την ανάληψη διαγωνισμών για την προμήθεια επίπλων στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, το φετινό καλοκαίρι η επιχείρηση κέρδισε διαγωνισμούς για την προμήθεια εξοπλισμού γραφείων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Γερμανικό Στρατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή