Ν.Δ.: Το Μαξίμου δηλώνει αδυναμία

Ν.Δ.: Το Μαξίμου δηλώνει αδυναμία

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υψηλούς τόνους και ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη συζήτηση για το ασφαλιστικό αλλά και με δεδομένα προβλήματα, λόγω του κενού εξουσίας και της παρουσίας αρκετών διαφορετικών προσεγγίσεων στο εσωτερικό της Ν.Δ., προσέρχεται ο κ. Γ. Πλακιωτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο για το συμβούλιο αρχηγών.

Ενόψει της συνάντησης, πηγές της Ν.Δ. έκαναν λόγο για «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ως προς το ασφαλιστικό» και προειδοποιούσαν ότι ο κ. Πλακιωτάκης δεν πρόκειται να παραμείνει σε μία συζήτηση περί ασφαλιστικών αλλαγών. «Αν αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς», σημείωναν, εξηγώντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τις δηλώσεις και διαρροές της κυβέρνησης, υποβίβασε τη σημερινή συνάντηση από την επιδίωξη της συναίνεσης σε απλή ενημέρωση.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. δέχτηκε χθες την κλήση του κ. Αλ. Τσίπρα, σπεύδοντας να του επισημάνει ότι άργησε να ενημερώσει επισήμως τους αρχηγούς και κινήθηκε μέσω άτυπων διαρροών. Σε δήλωσή του, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό», προσθέτοντας πως «η Ν.Δ., ως σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα, θα ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο… Η συμμετοχή μου όμως δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του πρωθυπουργού». Ο κ. Πλακιωτάκης που, ούτως ή άλλως, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους υποψήφιους για την προεδρία και με κεντρικά στελέχη του κόμματος, απέφυγε να δρομολογήσει συνεδρίαση της Κ.Ο., όπως ζητήθηκε από μερίδα στελεχών, ως άνευ περιεχομένου. Μεταξύ άλλων, η συζήτηση θα διεξαγόταν άνευ ατζέντας, με τον κίνδυνο η συνεδρίαση να μετατραπεί σε θέατρο αντιπολιτευτικών ασκήσεων των βουλευτών. Ο κ. Πλακιωτάκης προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, πιθανώς τη Δευτέρα, αν βέβαια ο κ. Τσίπρας προχωρήσει σήμερα σε κάτι περισσότερο από μία απλή ενημέρωση.

Σε γενικές αρχές, η Ν.Δ. προσέρχεται με κριτική διάθεση αλλά και βούληση συνεννόησης στο ζήτημα του προσφυγικού, απορρίπτει κάθε στήριξη στο ασφαλιστικό –αφήνοντας την κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος και τα επίχειρα της ακραίας αντιπολιτευτικής στάσης που είχε στο παρελθόν–, ενώ συμφωνεί με την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης, αρκεί αυτή να έχει εκσυγχρονιστικό πρόσημο. Ο κ. Πλακιωτάκης προτίθεται να καταθέσει την πρόταση αναθεώρησης που παρουσίασε η Ν.Δ, συγγραφέας της οποίας υπήρξε ως βουλευτής ο κ. Παυλόπουλος.

Με βολές προς τον πρωθυπουργό και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχολίασε τη σύγκληση του συμβουλίου ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. «Σέβομαι και τιμώ τον κ. Παυλόπουλο, αλλά βλέπω μια ανάμειξη στα θέματα της καθημερινής πολιτικής από την Προεδρία, η οποία προσωπικά μού γεννά ορισμένα ερωτήματα», είπε. Απέρριψε, δε, κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν στη Βουλή άλλα, πιο πρόθυμα κόμματα για μια άλλη κυβέρνηση από αυτή που βλέπουμε σήμερα…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή