Υψίστη τιμή της Γαλλικής Δημοκρατίας για την Ελληνίδα Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Υψίστη τιμή της Γαλλικής Δημοκρατίας για την Ελληνίδα Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλική Δημοκρατία τιμά την Ελληνίδα Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον τίτλο του Αξιωματικού του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, που θα της απονείμει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Valéry Giscard D’ Estaing την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, η δε γενική διευθύντρια της UNESCO κ. Irina Bokova θα μιλήσει για την κ. Βαρδινογιάννη. Σε μια χρονική στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα της στο Παρίσι, ζητώντας ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια και ανθρωπισμό, η διάκριση αυτή αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα. Το τάγμα αυτό αποτελεί την υψηλότερη διάκριση στη Γαλλία και ο τίτλος απονέμεται με Προεδρικό Διάταγμα σε Γάλλους πολίτες αλλά και σε ξένους που διακρίνονται για το έργο τους και για την προσφορά τους στη Γαλλία σε συνάρτηση με τα ιδανικά που πρεσβεύει. Το πολυδιάστατο έργο της κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, τόσο μέσα από την UNESCO όσο και μέσα από τον «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ» και το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αναγνωρίζεται για άλλη μία φορά από τη Γαλλική Δημοκρατία με Διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Francois Hollande για να της απονεμηθεί ο τίτλος του Αξιωματικού του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, ενώ το 2006, με Διάταγμα του τότε προέδρου της Γαλλίας κ. Jacques Chirac, της είχε απονεμηθεί ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Τον τίτλο του Αξιωματικού ζήτησε να τον απονείμει στην κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Valéry Giscard D’ Estaing λόγω των μακροχρόνιων οικογενειακών δεσμών με τους οποίους συνδέονται, σε εκδήλωση που θα γίνει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και όπου θα παρίστανται η κ. Anne-Αymone Giscard D’ Estaing και ολόκληρη η οικογένεια του προέδρου D’ Estaing. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν όλοι οι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO, Ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Πολιτισμός νικά τον φόβο…

Το Παρίσι, η Πόλη του Φωτός, που τη «σκοτείνιασε» η στυγνή τρομοκρατία, ξαναβρίσκει τη λάμψη της για να ανταποκριθεί στο κλίμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν και που θέλει μικρούς και μεγάλους να μπορούν να γιορτάσουν και πάλι τον Χριστούλη που μαζί του γεννιέται η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, ειρηνικό, μέσα σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και σταθερών αξιών, με πρώτη αξία, διαχρονική, τον πολιτισμό. Χάρις στον πολιτισμό και στους στόχους του για δημοκρατία, δικαιοσύνη, παιδεία και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας και για το δικαίωμά του να περπατά και πάλι γαλήνιος στους δρόμους της πόλης του, ξανάναψαν τα φώτα του Πύργου του Αϊφελ, bleu-blanc-rouge, όπως η γαλλική σημαία! Τιμή και μνήμη σε αυτούς που έπεσαν θύματα τρομοκρατών, η Φωτεινή αυτή Σημαία στέλνει μήνυμα και ευχή μαζί – ο φόβος δεν πρέπει να στοιχειώνει τη ζωή μας, που συνεχίζεται.

Ο πολιτισμός φωτίζει τον δρόμο που οδηγεί σε ειρηνικό παρόν και μέλλον. Και αυτό μας γνέφει, ολόφωτος στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, ο Πύργος-σύμβολο του Παρισιού, που τόσο δοκιμάστηκε…

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή