Γιορτή της ουφολογίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουφολόγοι γιορτάζουν. Οπως και οι απανταχού συνωμοσιολόγοι και αποκρυφιστές. Το επεισόδιο Ρωσίας – Τουρκίας επανέφερε τη γνωστή φιλολογία περί «oρθόδοξου τόξου» που θα συντρίψει «τον Τούρκο» για να αποδοθεί επιτέλους η Κωνσταντινούπολη στους Ελληνες. Το ότι, σύμφωνα με την εξωφρενική αυτή θεωρία, Ρώσοι θα χύσουν το αίμα τους πολεμώντας ογδόντα εκατομμύρια Τούρκους μόνο και μόνο για να χαρίσουν στην αφεντιά μας την Πόλη έχει πολύ ενδιαφέρον όντως.

Πραγματικά, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, επανήλθαν στο προσκήνιο οι διάφοροι Παΐσιοι και λογής λογής γέροντες-προφήτες («Η Παναγία είπε, δεν πάει άλλο, έρχεται Γ΄ Παγκόσμιος», διαβάζουμε σε εξόχως κίτρινο πρωτοσέλιδο), με μόνιμη σταθερά ότι κάποιοι άλλοι θα λύσουν τα δικά μας τα προβλήματα (όπως πάντοτε κάποιοι άλλοι ευθύνονται για την κατάντια μας). Το «ξανθό γένος» και η «Ρωσική Αρκούδα» στην υπηρεσία ενός λαού, του ελληνικού, που αισθάνεται πάντοτε περιούσιος γι’ αυτό και είναι «πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος».

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πολύ διασκεδαστικές πάντως. Η πιο κωμική που έχω ποτέ ακούσει είναι ότι η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν έργο των Εβραίων (πάντα υπάρχει χώρος για τον εβραϊκό δάκτυλο στους συνωμοσιολογικούς κύκλους), δηλαδή: ο Κεμάλ και ο Βενιζέλος ήταν Εβραίοι αλλά το έκρυβαν· έστησαν, λοιπόν, την εκστρατεία στη Μικρά Ασία για να καταστραφεί ο ελληνισμός. Τούτο, σύμφωνα με αυτούς τους απίθανους τύπους, είναι ένα από τα πολλά επεισόδια στον προαιώνιο, διαγαλαξιακό πόλεμο ανάμεσα στον ελληνισμό και τον εβραϊσμό, ξεκινώντας από την αστρική σύγκρουση των δικών μας Ελ με τους Νεφελίμ (αν θυμάμαι καλά την ορολογία), η οποία μεταφέρθηκε κάποτε από το απώτερο Διάστημα στη Γη. Στον ευρωπαϊκό Βορρά, οι παράφρονες νοσταλγοί του ναζισμού έχουν μια πανομοιότυπη ιστορία να πούνε, μόνο που στη θέση των Ελ μπαίνουν οι Αρειοι…

Πολύ γραφικά όλα αυτά, ωστόσο δεν είναι πάντοτε ακίνδυνα. Ανθρωποι δέχονται βάναυσες επιθέσεις από τραμπούκους, εβραϊκά κοιμητήρια, μνημεία και βιβλιοθήκες υφίστανται βανδαλισμούς, η λογική υποχωρεί κι επικρατεί η τρέλα. Εκτός του ότι ο πλανήτης έχει τα δικά του προβλήματα και αδιαφορεί για εμάς. Αυτό ούτε που περνάει απ’ το μυαλό πολλών συμπατριωτών μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή