Τα «κουκιά» και η φορολογία

Τα «κουκιά» και η φορολογία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποτε γκρινιάζαμε ότι, ενώ τα προβλήματα της χώρας φουντώνουν, τα κόμματα μετράνε τα κουκιά τους. Μέχρι που ήρθε η Νέα Δημοκρατία για να αποδείξει πως ούτε αυτό μπορούν να κάνουν σωστά. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν σπίθες στην Κοινωνία των Πολιτών που δείχνουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει από τα κάτω. Μπορούν οι πολιτικοί να πιεστούν για να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, αντί να ασχολούνται μόνο με τους μηχανισμούς τους.

Μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί «Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, Μάρκος Δραγούμης» που αποφάσισε να δεσμεύσει εγγράφως τους υποψήφιους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας για όσα υπόσχονται προφορικώς. Τους έστειλε επιστολή συνοδευόμενη από μια «Δέσμευση Προστασίας Φορολογουμένων» στην οποία αναγράφεται «Εγώ, ο — υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύομαι απέναντι στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και τους Ελληνες πολίτες ότι, εφόσον εκλεγώ Πρόεδρος, η Ν.Δ. και εγώ προσωπικά θα καταψηφίσουμε κάθε σχέδιο νόμου που προβλέπει: 1) αύξηση οποιουδήποτε φορολογικού συντελεστή, 2) κατάργηση ή μείωση οποιασδήποτε φοροαπαλλαγής, αν αυτή δεν αντισταθμίζεται από οικονομικά ισοδύναμη μείωση άλλων φορολογικών συντελεστών».

«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία αυτή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «γνωρίζοντας ότι οι Ελληνες πολίτες έχουν φτάσει σε ύψιστο σημείο απόγνωσης εξαιτίας των φορολογικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και νιώθοντας την ανάγκη να συμπαραταχθούμε με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, τον επιχειρηματικό κόσμο και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Τους επόμενους μήνες θα απευθύνουμε αντίστοιχες προσκλήσεις στους υποψηφίους αρχηγούς και άλλων κομμάτων –με στόχο τη δημιουργία μιας ευρείας συναίνεσης για την άμεση σταθεροποίηση των φορολογικών συντελεστών και τη σταδιακή μείωσή τους– και στη συνέχεια θα ενημερώνουμε την κοινή γνώμη για τους πολιτικούς που τίμησαν ή πρόδωσαν την υπογραφή τους. Επίσης, θα φροντίσουμε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν ποιοι πολιτικοί αρνούνται να δεσμευτούν απέναντί τους πως δεν ετοιμάζουν νέες αυξήσεις φόρων».

Μέχρι στιγμής τη δέσμευση έχει υπογράψει μόνο ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή