Καμμένος: Διεθνές θέμα και όχι ελληνικό το μεταναστευτικό

Καμμένος: Διεθνές θέμα και όχι ελληνικό το μεταναστευτικό

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος για το μεταναστευτικό, την συνταγματική μεταρρύθμιση και το ασφαλιστικό» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, τελικά με εξαίρεση την ΝΔ που φαίνεται να επικράτησαν οι υποψήφιοι από την ομάδα Σαμαρά και τον ΛΑ.Ο.Σ, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συμφωνήσαμε σε σχέση με τα αιτήματα προς την ΕΕ, για το ότι το μεταναστευτικό αποτελεί ένα θέμα διεθνές και όχι ελληνικό» πρόσθεσε.

Είπε ότι «ζητήσαμε την ενίσχυση εκ μέρους της ΕΕ της χώρας, την οικονομική ενίσχυση και ενίσχυση των μέσων για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, μετά τις νέες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Μ. Ανατολή».

«Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία, ζητήσαμε την εμπλοκή της Frontex, ως ευρωπαϊκής ακτοφυλακής» ανέφερε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας «η διαμορφούμενη αυτή εθνική θέση θα βοηθήσει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις σε σχέση με το μεταναστευτικό».

Στο θέμα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, ο κ. Καμμένος είπε ότι «για πρώτη φορά συμφωνήσαμε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και παράλληλα αποφασίσαμε την αλλαγή από αυτή την Βουλή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με διαφωνία σε αυτό το σημείο της ΝΔ».

«Στο ασφαλιστικό, δυστυχώς, είδαμε ότι η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησε πάλι στην διαφοροποίηση των δύο κομμάτων των πρώην εταίρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την θέση όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών. Προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τα ταμεία σε αδιέξοδο, τις πολιτικές του PSI, που στέρησε 14 δις ευρώ από τα ταμεία, την πολιτική που στέρησε 37,8 δις από τις τράπεζες, την πολιτική που κούρεψε τα ελληνικά ομόλογα κατά 192 δις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των μικροομολογιούχων σε αντίθεση με την προστασία που παρείχαν σε συγκεκριμένους επενδυτές» ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «παρότι η θέση που τελικά διαμορφώσαμε, μια θέση κοινής λογικής, ότι ζητάμε μια λύση που θα διασφαλίζει, πρώτον, την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και δεύτερον την μη περικοπή των συντάξεων, προτίμησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην συμφωνήσει σε κοινό ανακοινωθέν και να διαχωρίσει την θέση της».

«Πλέον θεωρώ ότι παράλληλα με την ομόφωνη απόφαση των υπολοίπων κομμάτων για των προστασία των συντάξεων και την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων θα πρέπει να προχωρήσει η διενέργεια έρευνας Εξεταστικής Επιτροπής για τα αποτελέσματα του PSI και την καταστροφή που επήλθε στα ασφαλιστικά ταμεία» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης, αλλά διαχωρίζει απ' ότι φαίνεται, τις πολιτικές δυνάμεις του χθες που διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολιτικές Βενιζέλου-Σαμαρά, από τα υπόλοιπα κόμματα».

«Η συμφωνία μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου της χώρας ενισχύει την εθνική θέση και όχι την κυβέρνηση, εθνική θέση που πλέον μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας» είπε ο κ. Καμμένος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι δεν υπήρξε πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση.

Τέλος, είπε πως  η κυβέρνηση «έχει πλέον εντολή από τους πολιτικούς αρχηγούς να προχωρήσει σε σχέση με το ασφαλιστικό σε λύση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα των ταμείων χωρίς καμιά περικοπή στις συντάξεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή