Πρωθυπουργική γκάφα μέσω Twitter

Πρωθυπουργική γκάφα μέσω Twitter

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

“Θέμα” στα κοινωνικά δίκτυα έγινε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αρχικά δημοσίευσε στο Twitter τα όσα είπε στον Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την διάρκεια της Ευρωτουρκικής Συνόδου και στη συνέχεια τα διέγραψε από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του.

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους» ήταν το πρώτο μήνυμα που ανέβηκε στον λογαριασμό του κ. Τσίπρα.

«Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».

Πρωθυπουργική γκάφα μέσω Twitter-1

Τα μηνύματα αυτά ανέβηκαν και στα αγγλικά και στα ελληνικά και λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε επίσης μέσω  Twitter.

“Τα σχόλια για τους πιλότους από τον @atsipras δεν αρμόζουν στο κλίμα της ημέρας. Αλέξη: ας συγκεντρωθούμε στα θετικά.”

Λίγο αργότερα, τα πρώτα μηνύματα διεγράφησαν από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του κ. Τσίπρα και αντικαταστάθηκαν από θετικά σχόλια: «Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις. Στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή