50 ξενώνες για να πάρουμε τα βουνά

50 ξενώνες για να πάρουμε τα βουνά

17' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξιδεύουμε σε Ζαγοροχώρια, Πήλιο, Ορεινή Ναυπακτία, αλλά και στη γειτονιά της Αράχωβας και του Καρπενησίου, και μένουμε σε ξενώνες με χαρακτήρα, που συγκεντρώνουν πολλές και καλές κριτικές από τους επισκέπτες τους.

ΟΡΕΙΝH ΑΡΚΑΔΙΑ

Art Mainalon Hotel

Βυτίνα, Τ/27950-22.200, 22.217, 6946-366.456, www.artmainalon.gr

Ανοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2014 και αποτελεί ένα μοναδικό ξενοδοχείο-πινακοθήκη, καθώς τόσο τα 50 δωμάτιά του όσο και οι κοινόχρηστοι χώροι του κοσμούνται με αυθεντικά έργα τέχνης και γλυπτά Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η διακόσμηση των πλήρως εξοπλισμένων δωματίων χαρακτηρίζεται από το πάντρεμα των παραδοσιακών στοιχείων με την τέχνη, ενώ συγχρόνως προσφέρουν θέα στην οροσειρά του Μαινάλου, στο χωριό και στην εξωτερική πισίνα. Αν αποφασίσετε να μείνετε μέσα, δοκιμάστε το εστιατόριο «Δειπνοσοφιστές».

> Από 95 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό

Αιωρα Luxury Suites

Βυτίνα, Τ/27950-22.992, www.aiora-suites.gr

Φιλόξενος παραδοσιακός ξενώνας, ο οποίος διαθέτει 6 standard δωμάτια, 4 suites και 2 lux suites, όλα κομψά επιπλωμένα. Χαλαρώστε στο ισόγειο πλάι στο επιβλητικό τζάκι, χαζέψτε τη θέα από τα μεγάλα παράθυρα και απολαύστε το πλούσιο πρωινό στην παρακείμενη αίθουσα του μπουφέ.

> Από 80 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό για 2 διανυκτερεύσεις τουλάχιστον.

Αέσκω Resort

Βυτίνα, Τ/27950-29.040, www.aesko.gr

Ετερος πολυτελής ξενώνας στη Βυτίνα με προσεγμένους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι εκτείνονται σε 3 κτιριακά συγκροτήματα, με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο. Διαθέτει 16 πλήρως εξοπλισμένες σουίτες, αίθουσα ευεξίας με μεγάλο υδρομασάζ, αίθουσα μασάζ, coffe-bar, χώρο πρωινού και ένα μεγάλο καθιστικό με υπέροχη θέα.

>Από 80 ευρώ η μίνι τζούνιορ σουίτα με πρωινό

Εν Δημητσάνη

Δημητσάνα, Τ/27950-31.748, www.en-dimitsani.gr

Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του χωριού και προσφέρει πολυτελή διαμονή σε δέκα καλά εξοπλισμένα δωμάτια και σουίτες με  υδρομασάζ, τζάκι και μπαλκόνια με θέα στον Λούσιο και στη Δημητσάνα.

>Από 90 ευρώ με πρωινό Κυριακή έως Πέμπτη και από 100 ευρώ Παρασκευές και Σάββατα

Vitina House Forest Resort

Βυτίνα, Τ/27950-29.014, www.vitinahouse.gr

Eνα κτήμα 13 στρεμμάτων με 7 κτιριακά συγκροτήματα και διάσπαρτες αυτόνομες κατοικίες ανάμεσα σε ανθισμένους κήπους και πλακόστρωτα δρομάκια. Το κεντρικό κτίριο με το συνεδριακό κέντρο και την πισίνα στεγάζει 2 σαλόνια με τζάκι, εστιατόριο και café-bar με μεγάλη βεράντα με θέα, όπου θα απολαύσετε πρωινό, καφέ ή ποτό και νόστιμα σνακ και γλυκά, ενώ για τη διαμονή σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δωμάτια, σουίτες διαμερίσματα και κατοικίες από 30 έως 65 τ.μ.

> Από 95 ευρώ το standard δίκλινο με πρωινό για Παρασκευές και Σάββατα (από 80 ευρώ τις καθημερινές).

Villa Vager

Λεβίδι, Τ/27960-22.073, www.hotelvager.gr

Με τα ονόματα των δωματίων του εμπνευσμένα από τα δέντρα της πελοποννησιακής χλωρίδας και όλα τους διαφορετικά ως προς το μέγεθος, το χρώμα και τη διακόσμηση, η διαμονή στη Villa Vager μοιάζει ξεχωριστή για τον καθένα. Στη διάθεσή σας, λοιπόν, μία honeymoon σουίτα, μία superior, 5 junior και δύο δίκλινα δωμάτια, αλλά και ένα από τα πλουσιότερα πρωινά της περιοχής. Αν αγαπάτε το μαγείρεμα, αναζητήστε ημερομηνίες για τα μαθήματα που προσφέρονται στο ξενοδοχείο και, αν είστε λάτρεις του κρασιού, ζητήστε να σας οργανώσουν οινογνωσία μετά γεύματος στους σπουδαιότερους παραγωγούς της Πελοποννήσου.

> Από 120 ευρώ στη μονόχωρη σουίτα Κέδρος με πρωινό τις Παρασκευές και τα Σάββατα

Levidi Suites

Λεβίδι, Τ/27960-22.288, www.levidisuites.gr

«Υπέροχο δωμάτιο, ωραίοι άνθρωποι και ζεστή φιλοξενία» είναι μία από τις τελευταίες κριτικές που διαβάζουμε για το πολυτελές ξενοδοχείο με τα 14 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες. Διαθέτει εστιατόριο και μπαρ, σερβίρει πολύ καλό σπιτικό πρωινό και είναι φιλικό προς όλους: είτε θέλετε να ταξιδέψετε με το μηνών βρέφος σας, είτε με μεγαλύτερα παιδιά, είτε με κατοικίδια. Επίσης, έχει εγκαταστάσεις για ΑμεΑ.  

>  Από 120 ευρώ η τζούνιορ σουίτα με πρωινό

Nefeles Mainalon Resort

Καρδαράς, Τ/27960-22.771, www.nefelesmainalon.gr

Δεκαπέντε πολυτελείς σουίτες – βίλες με σπάνια θέα στα έλατα. Περιποιημένοι χώροι, άνετο καθιστικό -όπου θα απολαύσετε ροφήματα, ποτά και ελαφριά σνακ, είτε διαμένετε στον ξενώνα είτε όχι- και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια (και οικογενειακά, και για ΑμεΑ).

> Από 110 ευρώ για 2 άτομα με πρωινό Παρασκευές και Σάββατα (από 60 ευρώ Κυριακή έως Πέμπτη). Αναζητήστε, όμως, τις ειδικές προσφορές που αναρτώνται από καιρού εις καιρόν στην ιστοσελίδα

Μπελαιικο

Στεμνίτσα, Τ/27950-81.286, mpelleiko.gr

Διαχρονική επιλογή διαμονής στο χωριό με πιστοποιητικό διάκρισης από τον TripAdvisor και υψηλή βαθμολογία στο booking. Πρόκειται για ένα στεμνιτσιώτικο σπίτι με δύο ορόφους -το κατώι και το ανώι-, στα οποία περιλαμβάνονται η σάλα, το χειμωνιάτικο δωμάτιο, η κάμαρη, ο οντάς και 5 παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, τα περισσότερα με τζάκι. Η δανειστική βιβλιοθήκη, τα επιτραπέζια παιχνίδια και η φιλόξενη διάθεση των ιδιοκτητών είναι από τους λόγους που εύκολα θα σας κρατήσουν «μέσα».

> Από 80 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Trikolonion Country

Στεμνίτσα, Τ/27950-29.500, trikolonioncountry.gr

Τέσσερα ιστορικά πετρόκτιστα κτίρια του 19ου αιώνα ανακαινίστηκαν από την Country Club για να δημιουργηθεί το όμορφο αυτό ξενοδοχείο με τα 14 πολυτελή δωμάτια και τις 4 σουίτες. Με παραδοσιακές, κλασικές και μοντέρνες αναφορές, αλλά και αυθεντικά έργα τέχνης στους κοινόχρηστους χώρους, το  Trikolonion διαθέτει επίσης εστιατόριο όπου σερβίρεται το πρωινό και κάποια ελαφριά γεύματα, γυμναστήριο με σάουνα και αίθουσα με πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν meeting room, ενώ συνήθως γεμίζει με γέλια και φωνές από τις παρέες που παίζουν επιτραπέζια.

>Από 120 ευρώ το standard δίκλινο με πρωινό Κυριακή έως Πέμπτη και από 140 ευρώ Παρασκευές και Σάββατα

Nerida Boutique Hotel

Δημητσάνα, Τ/27950-32.700, www.nerida-hotel.gr

Πετρόκτιστο μπουτίκ ξενοδοχείο, χωρισμένο σε τρία επίπεδα, με μεγάλο lobby, καθιστικό με τζάκι και coffee bar. Στα 19 περιποιημένα δωμάτια, τα περισσότερα με μπαλκόνια με θέα και ορισμένα με ενεργειακό τζάκι ή υδρομασάζ, θα βρείτε -μεταξύ άλλων- ανατομικά στρώματα και επώνυμα καλλυντικά μπάνιου. Δοκιμάστε το πλούσιο πρωινό, φτιαγμένο από εκλεκτές πρώτες ύλες της αρκαδικής γης.

> Από 80 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Αρχοντικό Καλτεζιώτη

Κάψια Μαντινείας, Τ/2710-235.822-3, www.kalteziotis.gr

Πολυτελές συγκρότημα που τα έχει όλα: δωμάτια, σουίτες, βίλες, το εστιατόριο «Πέτρινο Κελάρι», υπηρεσίες σπα, ακόμη και παιδότοπο. Κάντε την επιλογή σας ανάλογα με το μπάτζετ, τα άτομα και τις ανάγκες σας και απολαύστε τις χειμερινές διακοπές σας σε ένα πολύ περιποιημένο και φιλόξενο περιβάλλον.


ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Aristi Mountain Resort And Villas

Αρίστη, Τ/26530-41.330, www.aristi.gr

Χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της Αρίστης και μέλος των Small Luxury Hotels, με διακρίσεις και βραβεία για τις υποδομές και τις υπηρεσίες του, προσφέρει διαμονή σε πολυτελή δωμάτια, σουίτες και βίλες. Διαθέτει επίσης κέντρο σπα, με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με φανταστική θέα, υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ και υπηρεσίες μασάζ, καθώς και το εστιατόριο «Salvia», όπου θα γευτείτε παραδοσιακές ηπειρώτικες συνταγές με εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες, κρασιά και αποστάγματα από τον ελληνικό αμπελώνα.

> Από 94 ευρώ το δίκλινο με πρωινό τις καθημερινές και από 114 ευρώ Παρασκευές και Σάββατα

Papaevangelou Hotel

Μεγάλο Πάπιγκο, T/26530-41.135, www.hotelpapaevangelou.gr

Διαχρονική επιλογή διαμονής στο Μεγάλο Πάπιγκο, με υπέροχη θέα στην Αστράκα. Διαθέτει 10 πλήρως εξοπλισμένα studios, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με παραδοσιακή διακόσμηση, ενώ οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες σερβίρουν πλουσιότατο πρωινό.

> Από 75 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Απειρος Χώρα

Κάτω Πεδινά, T/26530-71.188, 6936-510.806, apeiroschora.gr

Υποδειγματικά ανακαινισμένο παλιό αρχοντικό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των ιδιοκτητών του εδώ και οκτώ γενιές, ενώ λειτουργεί ως ξενώνας μόλις ένα χρόνο. Σήμερα προσφέρει πολυτελή διαμονή σε 7 -διαφορετικά μεταξύ τους- δωμάτια, αλλά και στους πολύ περιποιημένους κοινόχρηστους χώρους, όπως το χειμερινό σαλόνι με το παραδοσιακό τζάκι, το μπαρ και ο χώρος σνακ και πρωινού, η αίθουσα τηλεόρασης και παιχνιδιών ή ο χώρος χαλάρωσης με χαμάμ και υδρομασάζ.

> 140 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Οικίες Αρτσίστας

Αρίστη, Τ/26530-41.908, www.artsista.gr

Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και αποτελείται από 4 κατοικίες 4-5 ατόμων και 6 σπιτάκια 2-3 ατόμων, άρτια εξοπλισμένα όλα τους και με επώνυμα προϊόντα περιποίησης. Στο συγκρότημα λειτουργεί επίσης το εστιατόριο En Aristi και ένα καφέ 200 ετών, ενώ απολαμβάνει θέα στις βουνοκορφές της Αστράκας.

> Από 80 ευρώ για 2 άτομα, έως 220 ευρώ το σπίτι των 80 τ.μ.

Ζαγορι Suites

Βίτσα, Τ/26530-71.076, www.zagorisuites.gr

Ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο με 7 πολυτελείς σουίτες και σαλέ με θέα τις κορυφογραμμές της Πίνδου. Ολα τα δωμάτια διαθέτουν ξύλινα πατώματα, ευρύχωρα σαλόνια με τζάκι και επώνυμα κρεβάτια, ενώ τα διώροφα καταλύματα έχουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ένα, δύο ή τρία υπνοδωμάτια, με μπάνιο σε κάθε δωμάτιο. Συχνά διοργανώνονται θεματικές δραστηριότητες, όπως κυνήγι μανιταριών και τρούφας, που συνοδεύονται με αντίστοιχες βραδιές γευσιγνωσίας.

> Από 100 ευρώ για 2 άτομα με πρωινό

Αρχοντικό Διλόφου

Δίλοφο, Τ/26530-22.455, 6978-417.715 www.dilofo.com

Παλιό ζαγορίτικο αρχοντικό που χωρίζεται σε δύο κτίρια και διαθέτει 8 δωμάτια και 1 δίχωρη σουίτα, επιπλωμένα με παραδοσιακή ηπειρώτικη αισθητική. Στο ισόγειο του κυρίως κτιρίου σερβίρεται πλούσιο πρωινό, ενώ για βραδινό θα δοκιμάσετε ποικιλία ντόπιων εδεσμάτων πλάι στο τζάκι.

>Από 65 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Πύρρειον Boutique Hotel

Ανω Πεδινά, T/26530-71.141, 6972-258.545, www.pirrion.gr

Διαθέτει 10 δωμάτια μοναδικού ύφους, επιπλωμένα με αντίκες εκλεκτού γούστου, ενώ πέντε από αυτά έχουν και τζάκι. Το ξενοδοχείο προσφέρει άνετο και φιλικό χώρο υποδοχής, παραδοσιακό εστιατόριο, lounge bar, αίθουσα ψυχαγωγίας και αίθουσα συσκέψεων.

>Από 80 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Gamila Rocks Mountain Hotel

Αρίστη, T/26530-41.070, 6955- 693.721, www.gamilarocks.com

Περιτριγυρισμένο από ένα συναρπαστικό φυσικό τοπίο, συνδυάζει την άνεση και την πολυτέλεια. Διαθέτει 10 άνετα δωμάτια, standard, superior και σουίτες, με όμορφη διακόσμηση και σε κάποιες περιπτώσεις και τζάκι. Σπιτικές, τοπικές γεύσεις σερβίρονται καθημερινά στον πλούσιο πρωινό μπουφέ, ενώ στο «Dog Lovers» wine bar του ξενοδοχείου μπορείτε να διασκεδάσετε παίζοντας μπιλιάρδο.

>Από 65 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Primoula Country Hotel and Spa

Ανω Πεδινά, T/26530-71.133, 6972-205.881, www.primoula.gr

Παλιό αρχοντικό που ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε μπουτίκ ξενοδοχείο 4 αστέρων με 7 άνετα δωμάτια -επιπλωμένα με παραδοσιακά έπιπλα και ξεχωριστή το καθένα διακόσμηση- και 4 διώροφες λιθόκτιστες σουίτες με σαλόνι, τζάκι και κουζίνα. Το ξενοδοχείο έχει επίσης σαλόνι με τζάκι, café-bistro -όπου θα δοκιμάσετε ντόπια προϊόντα, όπως πίτες και τσίπουρο- αλλά και spa με θέα τα γύρω βουνά.

>Από 75 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Kipi Suites

Κήποι, Τ/26530-71.995, www.kipisuites.gr

Ο ξενώνας συνδυάζει την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση. Πέντε πέτρινα κτίρια συνθέτουν μια μικρή γειτονιά από οκτώ σουίτες με χωριστές εισόδους. Καθεμία έχει διαφορετική διακόσμηση, ενώ όλες διαθέτουν 1 ή 2 τζάκια, υδρομασάζ, ξύλινο δάπεδο και ξύλινη οροφή. Το εστιατόριο του ξενώνα σερβίρει πλούσιο πρωινό και ελαφριά γεύματα, ενώ έχει και lounge όπου μπορείτε να απολαύσετε κρασιά και ουίσκι από τη μεγάλη ποικιλία της κάβας.

>Από 140 ευρώ η δίκλινη σουίτα με πρωινό

Aberratio Boutique Hotel

Αρίστη, Τ/26530-42.202, 6945-164.118, www.aberratio.com

Σε απόσταση λίγων μέτρων από την πλατεία του χωριού, το πολυτελές ξενοδοχείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και μοντέρνας αισθητικής προσφέρει 12 ευρύχωρα δωμάτια με τζάκι και θέα στο δάσος και στην Αρίστη. Το ξενοδοχείο έχει άνετα σαλόνια, καφέ­εστιατόριο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για χαλάρωση και ευεξία.  

>Από 85 ευρώ το δίκλινο με πρωινό


ΠΗΛΙΟ

Αμανίτα

Ξενώνας για Τσαγκαράδα, Τ/24260-49.707, www.amanita.grόσους αποζητούν μια αλλιώτικη εμπειρία φιλοξενίας, που θα συνδυάζει την ξεκούραση με τη γνωρισμία με τη φύση. Αποτελείται από 2 κτίσματα και διαθέτει 2 δίκλινα, 1 τρίκλινο και 2 σουίτες συν έναν αυτόνομο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο 2 δωματίων με κουζίνα στο παράσπιτο. Φροντισμένοι χώροι μέσα και έξω, πλούσιο πρωινό με τοπικά προϊόντα εποχής, το οποίο μάλιστα διαρκεί έως τις 12 το μεσημέρι, και ένα σωρό προτάσεις για οργανωμένες και μη δραστηριότητες, όπως «κυνήγι» μανιταριών, οινικές δοκιμές ή πεζοπορίες.

> Από 70 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Χαμένος Μονόκερως

Τσαγκαράδα, Τ/24260-49.930, www.lostunicornhotel.com

Ενα ξενοδοχείο που, παρόλο που βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο του μακρόστενου χωριού, κρατάει τους επισκέπτες του «μέσα». Απολαύστε, λοιπόν, τη διαμονή στα 8 περιποιημένα δίκλινα δωμάτια και κυρίως χαλαρώστε στους ατμοσφαιρικούς κοινόχρηστους χώρους που διαθέτει με το σταθερά αναμμένο τζάκι, το πιάνο, την τεράστια βιβλιοθήκη, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που έχουν φτάσει έως εδώ από την υπόλοιπη Ελλάδα, την Αγγλία και την Αμερική. Η Κλαιρ και ο Χρήστος είναι οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες, με τον τελευταίο να μαγειρεύει για τους επισκέπτες του, διαμένοντες και μη, εξαιρετικό μοσχαρίσιο φιλέτο, κονφί πάπιας και αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο.

> Από 80 ευρώ ανάλογα με την εποχή και τις διανυκτερεύσεις, με πλούσιο σπιτικό πρωινό

Τα Χελιδονακια

Πινακάτες, Τ/24230-86.920, 86.230, pinakates.com

Βελγική φιλοξενία (λόγω της καταγωγής των ιδιοκτητών) σε αποκατεστημένο παλιό αρχοντικό, που διαθέτει σήμερα 9 περιποιημένα δωμάτια και 1 στούντιο. Απολαυστικό το πρωινό, με ποικιλία τυριών και αλλαντικών μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, μυρωδάτο εσπρέσο και άλλα καλούδια.

> 100 ευρώ το δίκλινο και 120 ευρώ το τρίκλινο με πρωινό (ή 90 και 110 ευρώ αντίστοιχα, για πάνω από 5 ημέρες)

Αρχοντικό Στάμου

Ζαγορά, Αγιος Γεώργιος, Τ/24260-23.880, www.stamouhotel.gr

Διαχρονική επιλογή διαμονής στο χωριό, στο αρχοντικό του 1865, που χτίστηκε ως κατοικία μιας εύπορης οικογένειας και σήμερα στεγάζει ένα φιλόξενο ξενοδοχείο, όπου σε καθένα από τα 9 πολυτελή δωμάτια και σουίτες του υπερισχύει ένα χρώμα (κόκκινο, πράσινο, μπλε, γαλάζιο). Προορισμός για διαμένοντες και μη το πετρόκτιστο καφέ-μπαρ «Αναμέλλα», με το τζάκι και την προσεγμένη διακόσμηση, αλλά και το «Ristorante Italiano».

> Από 58 ευρώ το δίκλινο. Πρωινό: 7,50 ευρώ

Παληό Ελαιοτριβείο

Αγιος Λαυρέντιος, Τ/24280-96.481, www.palioeleotrivio.gr

Ενα ελαιοτριβείο του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε πολυτελή ξενώνα, διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του αρχικού πέτρινου κτιρίου. Βρίσκεται δίπλα σε ποταμάκι και διαθέτει 7 ευρύχωρες σουίτες -με χειροποίητα χαλιά και παραδοσιακά διακοσμητικά αντικείμενα-, οι 2 εκ των οποίων έχουν τζάκι.

> Από 79 ευρώ το δίκλινο με πλούσιο πρωινό

The Lotus Tree

Πορταριά, Τ/6940-903.005, thelotustree.gr

Στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο κτίριο του 1884, το οποίο κτίστηκε από έναν καπνέμπορο και κατοικήθηκε από την οικογένειά του μέχρι τον μεγάλο σεισμό του 1953-4. Μοντέρνο και πολύ περιποιημένο σήμερα, προσφέρει διαμονή σε 7 δωμάτια -δίκλινα και τρίκλινα-, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ένωσης 2 δωματίων για τη δημιουργία ενός μεγάλου οικογενειακού.

>128 ευρώ το δίκλινο με πρωινό για 3 διανυκτερεύσεις – προσφορά έως τις 28/11 για τηλεφωνικές κρατήσεις. Από 45 ευρώ μέσω site

Alekas House

Τσαγκαράδα, Τ/24260-49.380, www.alekas-house.gr

Δέκα μεγάλα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και σουίτες -δίκλινα, τρίκλινα και οικογενειακά- μοιρασμένα σε δύο ορόφους, με ζεστή ατμόσφαιρα και ωραία θέα.Μην παραλείψετε, επίσης, να δοκιμάσετε την παραδοσιακή κουζίνα του φημισμένου ομώνυμου εστιατορίου.

> Από 65 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Valeni Boutique Hotel

Πορταριά, Τ/24280-90.206, www.valeni.gr

Προορισμός για ζευγάρια και παρέες ενηλίκων και νέων άνω των 16 ετών. Ενα μπουτίκ ξενοδοχείο με απλά και superior δωμάτια, καθώς και επιλογές για νιόπαντρους, όλα τους μοντέρνα διακοσμημένα και με θέα είτε στη Μακρινίτσα είτε στον Παγασητικό και τον Βόλο. Διαθέτει επίσης γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα, υπηρεσίες σπα, καθώς και το πολύ ατμοσφαιρικό «V» bar.

> Από 97 ευρώ για 2 άτομα με πρωινό και ενδιαφέρουσες προσφορές στην ιστοσελίδα για τρεις διανυκτερεύσεις

Pelion Homes

Αγιος Γεώργιος Νηλείας, Τ/6932-548.122, www.pelionhomes.com

Μια πρόταση για οικογένειες και παρέες. Πρόκειται για 5 πλήρως εξοπλισμένες παραθεριστικές κατοικίες 2 έως 4 υπνοδωματίων, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 4 έως 9 άτομα.

>Από 140 ευρώ η διανυκτέρευση τη χαμηλή περίοδο

Αρχοντικο Ιωαννιδη

Αγιος Γεώργιος Νηλείας, Τ/24280-94.071, www.arhontikoioannidi.gr

Εχει γράψει γι’ αυτό έως και το Conde Nast Traveller – και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα νεοκλασικά του Πηλίου, κτισμένο το 1888, το οποίο αναπαλαιώθηκε υποδειγματικά και λειτουργεί σήμερα ως πολυτελής ξενώνας με πέντε διαφορετικούς χώρους φιλοξενίας.

> Από 70 ευρώ για δύο άτομα με πρωινό – τιμή προσφοράς μέσα από την ιστοσελίδα

Αρχοντικο Ευηλιον

Μακρινίτσα, Τ/24280-99.777, evilion1856.gr

Αναπαλαιωμένο και πολύ περιποιημένο αρχοντικό του 19ου αιώνα, το οποίο διαθέτει 2 σουίτες με τζάκι, 4 δωμάτια, καθιστικό, χώρο πρωινού και κουζίνα και μπορεί να διατεθεί και ολόκληρο προς ενοικίαση σε οικογένειες και παρέες. Ευρισκόμενο σε πλακόστρωτο εντός της αγαπημένης Μακρινίτσας, προσεγγίζεται μόνο πεζή, καθώς το αυτοκίνητο θα πρέπει να το αφήσετε 100 μ. μακριά.

> Από 50 ευρώ στα μικρότερα δωμάτια με πρωινό

Manthos Hotel & Spa

Χάνια, Τ/24280-96.402-3-4, manthoshotels.com

Βρίσκεται στα 1.200 υψόμετρο, στην καρδιά του Πηλίου και μόλις 1,5 χλμ. μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες». Το ξενοδοχείο πρωτολειτούργησε το 1910 ως χάνι, τότε που διανυκτέρευαν ταξιδιώτες και έμποροι, ενώ συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι σήμερα, ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο με 40 δωμάτια, που «βλέπουν» είτε τον Παγασητικό κόλπο είτε το χιονοδρομικό κέντρο, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με υδροθεραπείες, χώρο σπα (με χαμάμ, σάουνα και τζακούζι), γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αυλή με γκαζόν και παιδική χαρά. Γνωστό είναι, επίσης, και το εστιατόριο Ελαιόν που σερβίρει παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα.

> Από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό


ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Ονειρόπετρα

Θέση Αμπλας, Καρπενήσι Ευρυτανίας, Τ/22370-21.112, www.oniropetra.gr

Νέα πρόταση διαμονής στην περιοχή του Καρπενησίου (σε απόσταση 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης), σε ένα συγκρότημα τριών κτιρίων, στο οποίο κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, υλικά συνδυασμένα άψογα με το σύγχρονο ντιζάιν. Απολαύστε τη διαμονή σας σε σουίτες τεσσάρων διαφορετικών τύπων, οι οποίες διαθέτουν μπαλκόνια με θέα στο Βελούχι και ορισμένες εξ αυτών τζάκι. Το ξενοδοχείο έχει επίσης εστιατόριο, καφέ και μπαρ, εξωτερικό παιδότοπο, αλλά και εσωτερικό με επιτραπέζια παιχνίδια και ηλεκτρονικές κονσόλες.

> Από 75 ευρώ με πρωινό

Ναϊάδες

8ο χλμ. Καρπενησίου –  Προυσού, Τ/22370-24.545, 6974-143.955, www.karp-naiades.gr

Στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού. Εξω θέα πράσινο μέχρι εκεί όπου φτάνει το μάτι, μέσα ρουστίκ πολυτελή δωμάτια με τζάκι. Στα συν, το εικοσιτετράωρο σέρβις και το πρωινό στον μεγάλο, φροντισμένο κήπο (καιρού επιτρέποντος), όπως και τα σπιτικά γλυκά ταψιού και κουταλιού.

>Από 65 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό τις καθημερινές και από 80 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες.

Ninemia Bungalows Resort

7ο χλμ. εθνικής οδού Καρπενησίου – Προυσού, Τ/22370-24.614, 6944-841.493, www.ninemia.gr

Μόνο 6 δωμάτια με διακόσμηση που θυμίζει σαλέ, για πριβέ, περιποιημένες διακοπές και άφθονες δραστηριότητες. Στην καταπράσινη προστατευμένη έκταση υπάρχει φάρμα, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να βοηθήσουν στη φροντίδα των ζώων και στις καλλιέργειες, παιδική χαρά και πάρκο με εκπαιδευτικά παιχνίδια. Οργανώνονται επίσης δραστηριότητες στο ποτάμι, στο δάσος και στη γύρω περιοχή.

>Από 79 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό

Anerada Inn Boutique Hotel

Μεγάλο Χωριό, Τ/22370-41.479, 6944-505.045, www.anerada.com.gr

Ονειρεμένος, οικογενειακός ξενώνας για ρομαντζάδα. Στο φιλόξενο και πολύ άνετο καθιστικό, ενώ τα κεριά λιώνουν, θα απολαύσετε από χειροποίητα γλυκά και τσάι του βουνού μέχρι πλατό με ποικιλίες ντόπιων τυριών και αλλαντικών συνοδεία ενός καλού κρασιού. Eπίσης υπάρχει δυνατότητα να κάνετε ρέικι, ιατρικό δηλαδή μασάζ, και ρεφλεξολογία στο δωμάτιο.

>Από 95 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό


ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Omalia Village

Κρυονέρια Αιτωλοακαρνανίας, Τ/26340-48.000, 6944-415.938, www.omaliavillage.gr

Ολοκαίνουργια άφιξη στην κατάφυτη Ορεινή Ναυπακτία, με εγκαταστάσεις ιδανικές να φιλοξενήσουν πολυμελείς παρέες και οικογένειες. Ο πετρόκτιστος ξενώνας, που έχει συμπληρώσει μόλις ένα χρόνο λειτουργίας, διαθέτει τρίκλινα και πεντάκλινα δωμάτια, εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα και πολύ ωραία θέα, καφέ – μπαρ και αίθουσα αναψυχής με μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και τάμπλετ για πρόσβαση στο Ιντερνετ. Επίσης, υπάρχει παιδότοπος και γυμναστήριο, αλλά και εξωτερική παιδική χαρά, θερμαινόμενη πισίνα και δυνατότητα χρήσης ποδηλάτων. Ελάτε με το κατοικίδιό σας (κατόπιν συνεννοήσεως) και απολαύστε τις εξορμήσεις στη… βαθιά φύση της περιοχής πεζοπορώντας ή ποδηλατώντας.

> Από 60 έως 80 ευρώ για 3 έως 5 άτομα (ίσως και περισσότερα) με πρωινό

Αλθαία

Ανω Χώρα, Τ/26340-26.438, 6936-698.104, www.althaiahotel.gr

Ανεξάρτητες ζεστές κατοικίες μέσα στο πράσινο χωριό, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, υπέροχη θέα και ηρεμία, καθώς βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 1.080. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε στούντιο και μεζονέτες με όλες τις ανέσεις, όπως αυτόνομη θέρμανση, ενεργειακό τζάκι, πολυκουζινάκι, ανατομικά στρώματα, πρωινό στο δωμάτιο κ.ά.

>Από 50 ευρώ το στούντιο με πρωινό

Τα Πέτρινα

Ανω Χώρα, 26340-41.101, 6936-870.381, www.petrina.gr

Ανάμεσα στα έλατα και τις καστανιές, κατοικίες χτισμένες αμφιθεατρικά πάνω στην πλαγιά, με πανοραμική θέα. Καθεμία έχει φτιαχτεί με χρώμα και έμπνευση από τα αγριολούλουδα της περιοχής. Οι ιδιοκτήτες, τέσσερις νέοι άνθρωποι, είναι εκεί για να σου μάθουν από κάτι ξεχωριστό: λαογραφικές ιστορίες, ορειβατικές διαδρομές, παιδικές δραστηριότητες, παραδοσιακές συνταγές κ.ά.

>Από 65 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό


ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ

Elatos Resort & Health Club

Επτάλοφος, Παρνασσός, Τ/22340-61.162-3, www.elatosresort.gr

39 ζεστά σαλέ, κλασικά, οικογενειακά και deluxe μέσα στο πράσινο, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 6 άτομα, κάποια με σοφίτες. Στην τιμή του δωματίου συμπεριλαμβάνεται η χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας με τζακούζι, το playroom, ο παιδότοπος, όπως και η περιήγηση στο βουνό με οδηγό τον γνωστό στους μυημένους Νίκο Τόδουλο. Στα extra, παροχές όπως ενοικίαση mountain bike, προγράμματα μασάζ και αίθουσα γυμναστηρίου.

>Από 220 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό

Κυριακή

Αμφίκλεια, Φθιώτιδα, Τ/22340-29.011, www.xenonaskiriaki.gr

Απ’ τα παλιά πέτρινα αρχοντικά στον παραδοσιακό οικισμό της Αμφίκλειας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 4 σουίτες, κάποιες με τζάκι. Στο όμορφο χαγιάτι του μπορείς να διαλέξεις ένα ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη κάβα ή ένα ζεστό κοκτέιλ απολαμβάνοντας τη θέα της φωτισμένης πισίνας το βράδυ. Στην κουζίνα του, δε, θα γευτείτε νοστιμότατο μπέργκερ, πίτσα, κρέπες, βάφλες κ.ά., όλα χειροποίητα. Mountain bike όπως και μεταφορά από και προς το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρονται δωρεάν.

>Από 70 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό

Ξενώνας Καταφύγιο

Αράχωβα, Τ/22670-32.233, 6973-334.573, www.arachovakatafygio.com

Αρχοντικό από πέτρα και ξύλο, σε ιδανική τοποθεσία -πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας-  που καταφέρνει ωστόσο να διατηρεί ησυχία. Καθαρά και στυλάτα δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια με μπανιέρα υδρομασάζ, κάποια και με τζάκι. Καλή σχέση ποιότητας – τιμής.

>Από 55 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό και από 75 ευρώ την Παρασκευή και το Σάββατο

Ξενώνας Ειρεσιώνη

Αράχωβα, Τ/22670-29.104, www.xenonas-iresioni.gr

Πολύ φιλόξενη οικογενειακή επιχείρηση. Τα ξαδέρφια Γιάννης και Νάσος έχουν αναλάβει τον ξενώνα προσωπικά φτιάχνοντας 19 μίνιμαλ δωμάτια, από απλά δίκλινα μέχρι μεζονέτες με σοφίτα και τζάκι μπροστά απ’ το κρεβάτι. Αυτό που προσέχεις πρώτο είναι ο ζεστός design χώρος υποδοχής. Στα μεγάλα συν η τοποθεσία, καθώς σε 7 λεπτά με τα πόδια είσαι στο κέντρο της Αράχωβας.

>Από 70 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό και 95 τα Σαββατοκύριακα

Ξενώνας Αφανός

Πλατεία Αφανού, Αράχωβα, Τ/22670-31.514, 22670-31.529, www.xenonas-afanos.gr

Το σπίτι του παππού του σημερινού ιδιοκτήτη αναπαλαιώθηκε και έγινε ένας πολύ φιλόξενος ξενώνας με χειροποίητες ξυλοκατασκευές, στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της Αράχωβας, μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ. Στα δωμάτια, που έχουν ονόματα ελληνικών βουνοκορφών, έχει γίνει πρόσφατη ανακαίνιση και υπάρχει σε όλα υδρομασάζ.

 >Από 70 ευρώ το απλό δίκλινο με πρωινό

➽ Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τις καθημερινές είναι μειωμένες, τις Παρασκευές και τα Σάββατα αυξημένες, ενώ μπορεί να πετύχετε ενδιαφέρουσες προσφορές και εκπτώσεις τόσο στις ιστοσελίδες των ξενώνων όσο και επιτόπου ή από το τηλέφωνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή