«Οχι» ΚΕΔΕ σε αύξηση ανταποδοτικών τελών

«Οχι» ΚΕΔΕ σε αύξηση ανταποδοτικών τελών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών των δήμων εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας Γ. Πατούλης. «Η συγκεκριμένη επιλογή, πέραν του ότι επιβαρύνει άδικα και δυσανάλογα την κοινωνία, επιπλέον είναι και αμφίβολης νομιμότητας, αφού η επιβολή ανταποδοτικών τελών αφορά την αποπληρωμή ανταποδοτικών υπηρεσιών, και όχι την αποπληρωμή χρεών κι οφειλών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, συμπληρώνοντας: «Σέβομαι ασφαλώς απόλυτα το δικαίωμα των δημοτικών συμβουλίων να αποφασίζουν, αλλά οφείλουμε να επιδεικνύουμε ως θεσμός σε αυτές τις περιπτώσεις αυτοσυγκράτηση». Η ΚΕΔΕ έχει συγκαλέσει σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, έκτακτη γενική συνέλευση με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων.

«Η λειτουργία των δήμων, εξαιτίας των περικοπών και της μη απόδοσης των προϋπολογισθέντων πόρων, αγγίζει τα όρια αντοχής και ομαλότητας», τόνισε ο κ. Πατούλης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Οπως τονίστηκε, ένα μήνα πριν από τη λήξη του 2015 υπάρχει υστέρηση απόδοσης θεσμοθετημένων πόρων στους δήμους της τάξης του 30%, ενώ ήδη υπάρχουν δήμοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι. Στον προϋπολογισμό του 2016 προβλέπεται παραπέρα μείωση των πόρων. «Η αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στην κεντρική εξουσία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Γ.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή