Παράταση για πληρωμές φόρων και ΕΝΦΙΑ

Παράταση για πληρωμές φόρων και ΕΝΦΙΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή μιας σειράς υποχρεώσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του taxisnet, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης στις 28 και 29 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

1. Παρατείνεται έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά-νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που έληξε χθες.

2. Παρατείνονται έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ και στα ελεγκτικά κέντρα, των οποίων οι προθεσμίες έληξαν χθες. Εως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων-διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

3. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού (του άρθρου 3 της υπ’ αριθμ. ΠΟΛ 1124/2015 απόφασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων), όπως ισχύει, για τα νομικά πρόσωπα (ανώνυμες εταιρείες, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, καθώς και υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων), από τη λήξη του έως και τη 10η Δεκεμβρίου 2015, μόνο για τις υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014.

Μετά την εκπλήρωση των ανωτέρω φορολογικών υποχρεώσεων οι φορολογούμενοι θα πρέπει να σχεδιάσουν τις πληρωμές που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να πληρώσουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τα νέα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και τη δόση στην περίπτωση που έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών του υπουργείου Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή