Λεβέντης: «Δεν συνεργάζομαι με ακροδεξιούς»

Λεβέντης: «Δεν συνεργάζομαι με ακροδεξιούς»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο με μια οικουμενική κυβέρνηση, όπου θα συμμετάσχουν απαραιτήτως Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να συνεργαστεί η Ενωση Κεντρώων, σύμφωνα με τον κ. Β. Λεβέντη.

Ο πρόεδρος του κόμματος αρνήθηκε τη συνεργασία με την υφιστάμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι, όπως είπε (Βήμα FM), ο κ. Π. Καμμένος «είναι ακροδεξιός». «Η επιλογή Τσίπρα τη νύχτα των εκλογών να πάει με την άκρα Δεξιά θα του κοστίσει», είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί τη συνεργασία ούτε με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι προέχει να δημιουργηθεί έδαφος για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., γι’ αυτό και γνωστοποίησε ότι θα εισηγηθεί στον κ. Τσίπρα «να μεταθέσει την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό μετά τον Γενάρη, για να δώσει την ευκαιρία στον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να πείσει όλους τους θερμοκέφαλους εκεί μέσα, που έγιναν πάλι αντιμνημονιακοί οι περισσότεροι, ότι το χρέος της Ν.Δ. είναι να κάτσει στη γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Χάριν της Ευρώπης να γίνει κάθε θυσία».

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι θα συνεργαστεί απευθείας με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν ο κ. Τσίπρας συμπεριλάβει στο σχέδιο του προϋπολογισμού τα εννέα σημεία που του πρότεινε. Προεξόφλησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, διότι πλήττουν τις πελατειακές σχέσεις που το ίδιο το κυβερνητικό κόμμα προφυλάσσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή