Tο πρώτο drone για αποστολές δεμάτων παρουσίασε η Amazon

Tο πρώτο drone για αποστολές δεμάτων παρουσίασε η Amazon

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μικρό μη επανδρωμένο αυτόματο αεροπλανάκι που σε λίγα χρόνια θα μπορούσε να μεταφέρει στους πελάτες της τις αγορές που μόλις έκαναν παρουσίασε η εταιρεία Amazon. Το πρωτότυπο αεροσκάφος αποτελεί υβρίδιο μεταξύ ελικοπτέρου και αεροπλάνου, όπως φαίνεται στο βίντεο που παρουσίασε η Amazon με αφηγητή τον γνωστό παρουσιαστή του Top Gear, Τζέρεμι Κλάρκσον. «Με τον καιρό θα υπάρξει μια ολόκληρη οικογένεια drones της Amazon. Διαφορετικά σχέδια για διαφορετικά περιβάλλοντα», εξηγεί ο Κλάρκσον. Στο πρώτο βίντεο απεικονίζεται μια οικογένεια που παίρνει εντός μισής ώρας τα ποδοσφαιρικά παπούτσια που είχε παραγγείλει, όταν ο σκύλος της οικογένειας μασούλησε τα προηγούμενα. Το κουτί που περιέχει τα καινούργια παπούτσια ταιριάζει τέλεια στον αποθηκευτικό χώρο του μικρού αεροσκάφους. Στη συνέχεια το αεροπλανάκι απογειώνεται κάθετα, όπως ένα ελικόπτερο, για περίπου 120 μέτρα και μετά αρχίζει να πετάει οριζόντια όπως ένα αεροπλάνο. Το μικρό drone που παρουσιάζεται στο βίντεο μπορεί να διανύσει απόσταση περίπου 24 χιλιομέτρων και είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες και ειδικό λογισμικό που του επιτρέπει να εντοπίζει και στη συνέχεια να αποφεύγει εμπόδια που συναντάει στη διαδρομή του. Στο βίντεο φαίνεται το drone να προσεγγίζει το σημείο προσγείωσης, να αφήνει το πακέτο και στη συνέχεια να απογειώνεται και πάλι για να επιστρέψει στη βάση του.

Στελέχη της Amazon δεν έχουν διευκρινίσει πότε θα είναι σε θέση να εντάξουν τα μικρά αεροσκάφη στο δυναμικό της εταιρείας. Ωστόσο υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπλοΐας είχε δηλώσει τον προηγούμενο Ιούνιο ότι το κανονιστικό πλαίσιο που θα διέπει τις εμπορικές πτήσεις drones θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δώδεκα μηνών. Oι Google και η Walmart είναι δύο ακόμη εταιρείες που ετοιμάζονται να εντάξουν τα drones στο δυναμικό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή